Mesajul zilei

14/09/2017 - VIITORUL PLIN DE PACE

„Uită-te bine la cel fără prihană și privește pe cel fără vicleșug; căci omul de pace are parte de moștenitori.”

Psalmi 37:37


Cinstea trebuie să domine în sufletul tuturor celor care doresc să trăiască bine. Cei care înșală, se prefac și greșesc nu realizează că toată lumea vede ce fel de persoane sunt de fapt. În realitate nu au cum să se ascundă; când suntem față în față cu o persoană care încearcă să ne înșele, nu vedem sclipire în ochii lui, ci ceva straniu care ne avertizează să nu îl credem. Motivul este că înșelătorul nu Îl are pe Dumnezeu cu el. Cu toate acestea, unii se lasă ispitiți de aceste spirite și nu văd că acesta este motivul pentru care nu prosperă niciodată, nu cunosc pacea și trăiesc doar în probleme.    

Omul sincer, pe de altă parte, trebuie observat pentru că felul în care arată, vorbește și evită păcatul, aduce pace tuturor celor care stau în fața lui. Este capabil chiar și să piardă și să nu arate, spre exemplu când știe că este furat sau înșelat. Nu este un „prostănac”, este un om care merge împreună cu Salvatorul și este răsplătit pentru acest lucru în toate felurile posibile. Cine se poartă astfel, dacă nu știe ceva spune, iar dacă nu spune, nu înșală. Mai mult, nu promite dacă nu se poate ține de cuvânt. Poartă în interiorul său pacea și iubirea Domnului.

Cine dorește să aibă succes trebuie să vadă ce fapte sunt sincere și să se gândească la ce e bine. Sunt multe căi strâmbe în viață, lucruri chiar fermecătoare, dar care nu au nicio legătură cu fiii lui Dumnezeu. Prin urmare, frații mei, cel care se gândește la ce e bine - revelarea Cuvântului lui Dumnezeu - nu va fi niciodată înșelat de diavol și demonii lui, nu va fi niciodată prins în vreo capcană diabolică și va fi întotdeauna condus de prudența și înțelepciunea divină.

Cuvântul spune că viitorul omului cinstit va fi pacea, la fel și cel al persoanelor care observă și se gândesc la ce e bine. Apoi, gândiți-vă la slujitorii lui Dumnezeu care se purtau cu onestitate în vremurile biblice și faceți ca ei. De fapt, a ne purta la fel ca cei care s-au lăsat călăuziți de El este o modalitate minunată de a învăța cum s-au lăsat călăuziți de El. Prin urmare, nu trebuie să inventăm planuri prin care să ne supunem legilor Tatălui nostru, ci trebuie doar să facem ce ne poruncește El. Atunci când Îi înfăptuiți lucrările, frații mei, nu inventați nimic, nu faceți nici mai mult, nici mai puțin din ce vă este revelat, ci urmați întru totul poruncile lui Dumnezeu. Dacă îți dai seama că puterea ta nu este de ajuns pentru a înfăptui ceea ce ți s-a spus, roagă-te la Domnul și cere-i ajutorul Lui.

În nici un caz, nu putem invoca vorba care spune că scopul scuză mijloacele, pentru că totul trebuie să fie făcut așa cum poruncește Domnul. Prin urmare, ceea ce este anatema nu ar trebui să fie găsit în mâinile noastre, ci numai ceea ce Preamăritul vă oferă pentru a-I înfăptui lucrarea. Un eșec în a vedea ce este bine înseamnă a-i oferi dușmanului un loc alături de el. Să nu-ți dorești acest lucru în viața ta, căci este dăunător și te va face să pierzi lupta!

 

Întru Hristos, cu dragoste,

 

R. R. Soares 

Rugăciune

Domnul fie cu voi!