Mesajul zilei

16/09/2017 - VIITORUL CELUI CARE SE REVOLTĂ

„Cel rău nu caută decât răscoalâ, dar un sol fără milă va fi trimis împotriva lui.”

Proverbe 17:11

Diavolul rebeliunii nu a fost niciodată convertit și nici nu se va converti. El vânează vieți prețioase, dar nu o face singur; aduce cu el alte spirite rele antrenate, care trăiesc pentru a-i hărțui pe oamenii lui Dumnezeu.Trist este că mulți din fiii lui Dumnezeu nu trăiesc slujindu-l pe El, ci încercând să Îl slujească. Trebuie să înțelegem că nu putem să îl slujim pe Tatăl decât dacă facem ceea ce El ne spune, prin Cuvântul Său. Suntem limitați de revelarea Adevărului și sub nicio formă nu putem face ceva ce nu poruncește Acesta - chiar dacă ar părea logic și înțelept.

Când spiritul rebeliunii se instalează într-un suflet, persoana respectivă nu mai gândește ca un slujitor al lui Dumnezeu și începe să fie călăuzită de sentimente omeneşti și demonice. Apoi, persoana este ușor de atras, spre exemplu, prin profituri financiare, o persoană care pare mai bună decât soțul sau soția voastră și/sau oportunitatea de a te promova în lumea afacerilor sau a politicii. Poate această persoană a fost un lucrător dedicat, dar acum este un oportunist, felul în care vorbește, se îmbracă și îi tratează pe ceilalți spune totul. De fapt, orbirea spirituală ajunge atât de mare încât nu mai vede altceva decât ce a decis că este bine pentru viața sa.

Cuvintele rebelului nu mai conţin ceea ce le dădea strălucire în trecut. Nu contează ce spune Dumnezeu, ci ce îi va aduce succes. În unele situații, chiar se folosește de Scripturi, atâta timp cât Acestea îi confirmă scopul. Vai de cei care îl ascultă și îi urmează sfatul, pentru că vor bâjbâi prin întruneric căutând gânduri bune, idei umane minunate, dar nu vor reuși niciodată să cunoască întreg Adevărul! Pentru cei care se revoltă, fidelitatea în casă nu este importantă, iar respectarea cuvântului dat nu mai există. Nu îi interesează decât să vorbească despre cum oamenii și prietenii îi vor urma.

Poate că persoana respectivă a căutat chiar să facă bine, s-a bucurat înfăptuind lucrarea lui Dumnezeu, a căutat fiul care se pierduse, a onorat casele altora și și-a îndeplinit obligațiile, dar acum scopul său este rău. Nu a decis să facă acest lucru, dar a ascultat de spiritele înșelătoare și astfel scopul său nu mai este Domnul Iisus, Adevărul, ci cât poate câștiga în lupta încrâncenată pe care o duce, pentru a se îmbogăți. Cu toate acestea, va suferi numeroase înfrângeri, căci Cuvântul lui Dumnezeu nu dă greș și trebuie să fie împlinit.          

Atunci când acest om s-a hotărât să se revolte, s-a pus singur sub pedeapsa Domnului: îngerul vestitor neîndurător va fi trimis împotriva sa. Cât despre adepții lor, oameni care urmăresc lucruri ce nu a fost încă sfințite de Cuvântul Divin, toți vor putea vedea ce va face acest înger al neîndurării în viața fiecăruia dintre ei. Așadar, frații mei, dacă vă veți afla în această situație, căutați imediat iertarea Domnului și fugiți către Adevăr, înainte să fie prea târziu.

Întru Hristos, cu dragoste,

R. R. Soares 

Rugăciune

Domnul fie cu voi!