Mesajul zilei

17/09/2017 - NU ÎI OSÂNDIȚI PE ACEȘTIA DOI

„Nu este bine să osândiți pe cel neprihănit la o gloabă, nici să lovești pe cei de neam ales din pricina neprihănirii lor."

Proverbe 17:26

Acestea sunt două categorii de oameni pe care Dumnezeu îi va ocroti și răzbuna dacă li se face vreun rău, chiar și de către cei care Îi înfăptuiesc lucrarea: cel drept și cel care umblă drept.

Cel drept este cel care L-a primit de Iisus ca Mântuitor, crezând în lucrarea lui Hristos pe Golgota.  Este un înfăptuitor al justiției și a ceea ce a învățat că sunt poruncile divine, prin Cuvântul lui Dumnezeu. Astfel, chiar dacă greșește, se aruncă la picioarele lui Dumnezeu și I se confesează până când îi poate ierta păcatul. Se străduiește să îndeplinească toate poruncile și se bucură la biruința slujitorilor lui Dumnezeu, chiar dacă nu fac parte din biserica lui sau sunt de altă confesiune. Domnul este cel care are grijă de cel drept, oricât de neînsemnat ar fi acesta.

Dar este drept și cel care deși nu s-a născut încă a doua oară, crede în Cuvânt și caută să împlinească poruncile Domnului. Ca și Corneliu, centurionul roman prezentat în Faptele Apostolilor 10, și acesta se temea de Domnul și aștepta pe cineva precum Petru, un trimis al Duhului Sfânt, plin de înțelepciune, care să meargă în casa lui și să propovăduiască Cuvântul. Nu cunoaște perfect Scripturile, dar aplică imediat învățăturile și se căiește atunci când faptele sale îl mâniază pe Dumnezeu.

Cel onest poate cădea în capcana ispitei, dar pentru că este sensibil la vocea divină, se căiește îndată și caută iertarea lui Dumnezeu. Lui trebuie să i se arate milă, întrucât Domnul este alături de el. El moștenește făgăduințele făcute lui Avraam – apropo, una din ele este de a-i binecuvânta pe cei care îl binecuvintează și a-i blestema pe cei care îl blesteamă. Pentru el, lumina se naște în întuneric, iar cel care îl va răzbuna este Domnul. De aceea, frate, ai grijă atunci când știi ceva despre cei drepți sau cineva caută să te influențeze ca să-i pedepsești! Căci doar prin rugăciune și frica de Domnul trebuie să iei poziție față de cei ce sunt numiți astfel. 

Același lucru este valabil și pentru cei cae umblă drept. Faptul că au respect pentru lucrurile divine, deși au o religie diferită de preceptele Evangheliei, ar trebui să fie un semnal de alarmă pentru cei care vor să-i osândească, ucidă sau pedepsească, pentru că au puțină lumină. Această lumină din inimile voastre este un semn că Duhul Sfânt lucrează și oricine este împotriva voastră, chiar și un înfăptuitor al lucrării, va avea de suferit.

Nici măcar boul nu are dreptul să mănânce mai mult decât a treierat, și gura lui poate fi legată (Deuteronomul 25:4). Ca atare, respectați-i pe cei care au una din cele două calități. Până la urmă, Dumnezeu este drept cu toți cei care Îl slujesc, chiar dacă dăm doar un pahar de apă rece celor micuți. (Matei 10.42)

Întru Hristos, cu dragoste,

R. R. Soares 

Rugăciune

Domnul fie cu voi!