Mesajul zilei

18/09/2017 - ÎNTOTDEAUNA CERCETAȚI-L PE CEL CARE VORBEȘTE ÎNTÂI

„Cel care vorbește întâi în pricina lui pare că are dreptate, dar vine celălalt și-l ia la cercetare”

Proverbe 18:17

Cel mai bun mod de a porni un proces în instanță este să lași totul în mâinile Domnului. Copiii lui Dumnezeu trebuie să învețe să-i aducă la cunoștință toate amenințările, cererile și nedreptățile pe care le suportă și să-L aștepte. Dacă faceți acest lucru veți vedea fără îndoială cum lucrează Domnul. Spre exemplu, sume mari de bani au fost cheltuite de oameni ai lui Dumnezeu prin angajarea de avocați, când prin respectarea poruncilor ar fi primit răspunsul, după propovăduirea Cuvântului și citirea lui.

Atunci când pune întrebarea, cel care vorbește întâi pare corect, pare că are dreptate, dar apoi vine cel de-al doilea și cercetează. Dacă și-ar fi dus cauza în fața lui Dumnezeu ar fi primit cele mai bune sfaturi de la El. Am văzut cum căsnicii s-au destrămat din lipsă de consiliere. În aceste cazuri, una din părți a fost infidelă, iar cealaltă a cerut imediat separarea. Totuși, de-a lungul timpului, persoana vătămată a recunoscut că ea însăși a fost pe cale să cadă în adulter uneori, și nu a consumat faptul mulțumită milei divine care a împiedicat-o. Ulterior, după ce a trecut peste ce s-a întâmplat – și nu a fost deloc plăcut – persoana înșelată a ajuns la concluzia că este prea târziu să ierte și să își primească soțul/soția înapoi, pentru că acesta/aceasta își întemeiase deja o nouă familie.

Mai sunt și alte motive care duc la despărțire, dar Biblia o permite doar în caz de infidelitate. Observați că, într-o astfel de situație, eșecul în a pune totul în mâinile Domnului este o atitudine care i-a făcut pe mulți să ia decizii pripite, ce au dus la pierderi.

Frații mei, dacă cineva a intentat un proces împotriva voastră, cea mai bună decizie este să vă calmați și să duceți cazul în fața lui Dumnezeu, care, știind dinainte ce urmează să se întâmple, este cea mai bună călăuză. Analizați solicitările pe care se bazează adversarul și, căutând consiliere divină, vă veți putea construi apărarea. Totuși, dacă sunteți de partea greșită, nu are rost să folosiți minciuni pentru a încerca să aduceți „justiția” de partea voastră, pentru că, la Judecata de Apoi, adevărul va ieși la iveală. Este mai bine să vă rezolvați toate problemele aici, decât să ajungeți în ziua în care nu va mai exista altă „cale”.

Deci dacă dușmanul te-a acuzat de greșeli pe care le-ai făcut înainte de a doua ta naștere, îndreaptă-te în rugăciune către Domnul și cere-I ajutorul. În același timp, fi atent la ce îți transmite Domnul prin predicile de la Biserică și citirea Bibliei. Ce înveți de la Tatăl din ceruri va fi cea mai puternică armă ce va înfrunta atacul celui rău, căci diavolul nu va avea niciodată succes cu cel care-l slujește pe Creator. Ca atare, analizează bazele adversarului și, prin revelarea Cuvântului, înfruntă-l! Ține minte că Domnul face dreptate celui care Îl caută!

Întru Hristos, cu dragoste,

R. R. Soares

Rugăciune

Domnul fie cu voi!