Mesajul zilei

19/09/2017 - GLORIA OMULUI

„Înțelepciunea face pe om răbdător și este o cinste pentru el să uite greșelile.”

Proverbe 19:11

Dacă am înțelege cu toții valoarea înțelegerii dobândite prin urmarea Scripturilor, omenirea ar trăi mai bine. Cuvântul lui Dumnezeu a creat toate lucrurile vii, atât în lumea materială, cât și cea spirituală. Doar Cuvântul poate să îi dea omului smerenia și controlul de sine necesare pentru a lua deciziile înțelepte pe care le impune viața. După cum știm, suntem din Dumnezeu şi toată lumea zace în cel rău (1 Ioan 5:19), iar dușmanul sufletului nostru încearcă mereu să ne inducă în eroare.

Totuși, cei care ajung la adevărata pricepere, pe care doar Tatăl o poate da, devin persoane smerite și de aceea împlinite. Omul care nu are înțelegere vede doar ceea ce este aparent și, judecând ceva departe de revelația divină, se poartă prostește (1 Samuel 16:7). În orice caz, trebuie să ne plecăm imediat în fața Adevărului și să căutăm în Domnul direcția corectă a vieții noastre. Frații mei, chiar și în fața unei neplăceri sau oportunități de aur trebuie să avem Cuvântul potrivit pe buze, căci fără acesta nu putem lua decizii înțelepte.

Presați de nenumărați factori, oprimați de mâna adversarului și tentați de forțele întunericului, este normal să ne pierdem cu firea la un moment dat. Cu toate acestea, acest sentiment nu merge pe calea onestă a lui Dumnezeu și nici nu duce la rezultate bune. Pe de altă parte, dacă suntem înțelepți, ne vom controla furia și nu vom păcătui. Discreția este ceea ce Domnul a pregătit pentru noi toți, dar cine nu știe că această virtute se află la dispoziția sa, când se confruntă cu o atitudine care îl deranjează, devine nervos și, dând curs acestui sentiment rău, acționează în pripă. Mai târziu, însă, va realiza că deciziile luate nu au fost cele mai bune la momentul respectiv.

Creatorul ne-a înzestrat cu abilitatea de a trece peste greșeli, iertând insultele. De fapt, oricine la un moment dat s-a mâniat și a spus lucruri pe care le-a regretat mai târziu. Așa este cu noi mereu; până la urmă, avem un dușman care se folosește de oamenii din jurul nostru, uneori chiar de familia noastră, pentru a ne face rău. Când răul făcut este mic și nu de mare valoare, oricine poate ierta. Dar, dacă situația este mai gravă, suferința este mai mare, la fel și răul făcut, doar cei care au fost înzestrați cu înțelegere de la Dumnezeu vor putea să ierte și să uite răul făcut.

Nu știm ce fel de încercări ne așteaptă, dar un lucru cert este că vor veni. Chiar și Iisus Hristos a fost dus de Duhul Sfânt în pustiu ca să fie ispitit de diavol (Matei 4:1-11). Ispitele care ne vor încerca vor fi întotdeauna omeneşti, dar în spatele lor se va afla mereu mâna sinistră a celui rău, care încearcă să ne scoată din prezența divină și să ne poată atinge. De aceea, frate, caută să ceri Domnului darul smereniei, pentru că dacă faceți acest lucru, când vine încercarea, veți lua atitudinea potrivită și îl veți ține pe Satana la distanță.

Întru Hristos, cu dragoste,

R. R. Soares

 

Rugăciune

Domnul fie cu voi!