Mesajul zilei

20/09/2017 - SCOPUL CELEI DE-A DOUA VENIRI A LUI IISUS

„Înaintea Domnului! Căci El vine să judece pământul! El va judeca lumea cu dreptate și popoarele cu nepărtinire.”

Psalmi 98:9

Psalmul 98 ne invită să Îl premărim pe Dumnezeu cu toată slava și puterea. El chiar cheamă natura să se alăture slavei care trebuie cântate înaintea feței Sale.La acest eveniment, cel mai așteptat din istorie, cei izbăviți vor fi primiți cu Glorie, de unde nu vor mai pleca niciodată, iar cei pierduți vor fi duși în iazul care va arde cu foc și pucioasă pentru eternitate (Apocalipsa 24:8). Va fi teribilă ziua în care elementele în flăcări se vor topi, când iadul – cu Satana și demonii lui – și aceia care, din păcate, nu vor renaște, vor fi aruncați în iazul focului etern.

Este important să reținem cum va înfăptui Dumnezeu judecata: drept; ceea ce înseamnă că, dacă o persoană aparține unei biserici sau este chiar propovăduitor al Cuvântului, nu va trece nejudecată, căci nimeni nu are permisiunea să păcătuiască. Astfel, unii ar putea spune: „Cum poate Dumnezeu să condamne un păcătos infidel când sunt creștini care comit adulter? Cum i-ar judeca El pe hoți, dacă unul din ai Lui fură?”. Acum Domnul va judeca popoarele cu dreaptă măsură, cu dreptate pentru toți.

Astăzi, trebuie să-i cerem ajutor lui Dumnezeu să facem o auto-analiză pentru că, atâta timp cât suntem pe pământ, dacă facem vreo faptă greșită, o putem mărturisi și vom fi iertați. Dar, dacă o lăsăm pe mai târziu, când va veni Ziua Judecății, nu vom auzi decât propria condamnare! De ce să ne jucăm cu fericirea noastră eternă? Toate cele pe care le-a grăit Domnul vor fi îndeplinite întocmai. De fapt, nimeni nu va avea vreo scuză pentru că Biblia învață despre judecata eternă. Deci cel mai bine este să fim în regulă cu Domnul și să trăim în legământ cu El, cu umanitatea, făurită cu sângele lui Iisus.

Iisus ne-a învățat că dacă neprihănirea noastră nu va întrece neprihănirea cărturarilor și fariseilor, cu niciun chip nu vom intra în Împărăția Cerurilor (Matei 5:20). Frații mei, această regulă nu se va schimba. Ca atare, dacă trăiți în pierzanie sau precum cei religioși, pregătiți-vă pentru că nu degeaba a fost făcută revelația că trebuie să îi depășim pe cărturari și farisei în aplicarea dreptății. Profeția nu va fi încălcată niciodată!

Cel mai mare vicleșug al dușmanului din ziua de astăzi este să-i facă pe mulți din fiii lui Dumnezeu să se reflecte în alți oameni care se declară slujitori ai lui Dumnezeu și care apoi încearcă să se justifice spunând că Domnul nu îi va condamna la chinurile eterne pentru că până și fiii Lui fac fapte rele și, fiind oamenii Domnului, nu vor fi trimiși în pierzanie. Mare greșeală! Toți cei aflați în greșeală, atunci când mor sau când se întoarce Iisus, nu vor primi ce a fost rezervat pentru cei binecuvântați și loiali Domnului, ci vor fi condamnați!

Întru Hristos, cu dragoste,

R. R. Soares 

Rugăciune

Domnul fie cu voi!