Mesajul zilei

21/09/2017 - DUMNEZEU VĂ VA ASCULTA!

„Moise și Aaron, dintre preoții Lui, și Samuel, dintre cei ce chemau Numele Lui, au chemat pe Domnul și El i-a ascultat”

Psalmi 99:6

Poporul lui Dumnezeu este înconjurat de făgăduințele făcute de El. Cu toate acestea, este suficientă o mică încercare ca unii să creadă că nu merită să fie ajutați și că Domnul nu îi iubește. Mai mult, deși nu pot explica de ce, consideră că înainte, slujitorii lui Dumnezeu erau mai bine tratați decât acum. Nu este adevărat!

Ce s-a întâmplat în vremurile biblice este la fel, doar că în zilele noastre avem marele privilegiu de a trăi în Noul Testament, clădit pe promisiuni mai bune. Dar de ce nu suntem ascultați astăzi și de ce Dumnezeu nu ne vorbește? Pentru că nu facem ce trebuie! Pe vremea aceea, slujitorii Creatorului chiar credeau în El și se rugau ca să le răspundă. Astăzi, mulți oameni intervin, dar oare chiar așteaptă răspuns de la Domnul? Tatăl din Ceruri este legat prin cuvântul dat. Deci, dacă a promis că ne va asculta și ne va răspunde, așa va face.

Moise și Aaron, care au fost folosiți pentru a elibera poporul din Egipt, se rugau către Domnul, iar Domnul i-a auzit. Oare explicația nu este aceasta? Dacă strigăm pentru ajutor în misiunea care ne-a fost încredințată, Domnul ne va ajuta cu siguranță. Ei nu s-au făcut că se roagă și nici nu i-a interesat altceva decât să îndeplinească ce le-a fost promis. Astfel, de fiecare dată când aveau nevoie de ajutor, îl chemau pe Domnul prin rugăciune și erau ajutați. Ca atare, sunt auziți doar cei care fac ceea ce li s-a poruncit!

Samuel, ultimul dintre judecători, preot, profet, om al lui Dumnezeu, nu a eșuat în a-și îndeplini misiunea. Era un om ca oricare altul; câteodată chiar se întrecea, spre exemplu cum s-a întâmplat, când a pornit în căutarea fiului lui Isai pentru a fi numit împărat, a fost înșelat de înfățișarea lui Eliab (1 Samuel 16:1-13). Totuși, după ce Dumnezeu l-a dojenit (v.7), acesta s-a lăsat condus în direcția divină și în David vedem fructul obedienței.  Acesta a strigat, s-a rugat și Domnul l-a auzit. 

Astăzi nu este niciun motiv pentru  care Tatăl iubit nu le-ar răspunde celor care Îi cer mila. Răspunsul poate nu vine așa cum și-ar dori unii, dar trebuie să reținem că fiii lui Israel au cerut ajutor Domnului pentru Madian, iar soluția a venit printr-un proroc care a făcut un legământ între oameni și Dumnezeu (Judecători 6). Așa a apărut Ghedeon, care i-a dus la izbăvire (Judecători 7).

 Frate, Domnul vrea ca tu să înțelegi asta pentru ca acum să strigi către El! Dacă faci asta, Domnul te va auzi și ajuta. Lumina Lui deja strălucește, iar lucrarea Domnului este pe cale să fie înfăptuită în viața ta. Depinde doar de tine să adopți atitudinea potrivită, pentru ca puterea Lui să lucreze în favoarea ta și să te elibereze!

 

Întru Hristos, cu dragoste,

 

R. R. Soares

 

 

Rugăciune

Domnul fie cu voi!