Mesajul zilei

23/09/2017 - BUNĂTATEA DIVINĂ

„Fă-mă să mă înveselesc și să mă bucur de îndurarea Ta, căci vezi ticăloșia mea, știi neliniștea sufletului meu și nu mă vei da în mâinile vrăjmașului, ci îmi vei pune picioarele la loc larg.”

Psalmi 31:7,8

Analizând aceste două versete, realizăm că sunt scrise pentru a ne reaminti ce dorește Domnul să facem în viața noastră. Ca atare, nu vă fie rușine să strigați după aceste binecuvântări și să îl slăviți pe Dumnezeu cu adevărat. El vrea să vă elibereze de orice probleme pentru ca astfel să Îl puteți slăvi și cinsti.

1. „Fă-mă să mă înveselesc și să mă bucur de îndurarea Ta" - Bunăvoința Domnului este unul din motivele pentru care nu suntem părăsiți atunci când suntem pe punctul de a cădea în ispită. Chiar și atunci când piciorul aproape că ne-a alunecat, Domnul ne va susține de fiecare dată ca să nu cădem. Deci e bine să lăudăm bunătatea Domnului. Încercați să lăudați bunătatea dumnezeiască, dar faceți-o cu bucurie și veselie!

2. „vezi ticăloșia mea" - Domnul nu îi părăsește pe cei care cred în El. În clipa suferinței, când sufletul este plin de tot felul de ispite, Tatăl nostru cel Ceresc caută ușurarea suferinței și ne dă scăpare. Dăruiți-vă grijii divine și realizați că în orice situație El vă va fi alături pentru a vă aduce victoria. Dumnezeu este ce spune Cuvântul Său. Domnul, chiar și acum, privește spre suferințele tuturor celor din turma Sa. Nu vă lăsați înfrânți de dușman pentru că vorbele sale sunt minciună.

3. „știi neliniștea sufletului meu." - Poate că slujitorul lui Dumnezeu a mers prea departe și acum, văzând că a greșit, trebuie să se roage la Dumnezeu și să ceară iertare. Chiar dacă sunteți copleșiți de neliniște, Domnul își va salva copiii de la suferință. Domnul nu îi uită pe cei care sunt ai Lui, și le vede sufletul în suferință.

4. „și nu mă vei da în mâinile vrăjmașului " - Bunul Dumnezeu este al nostru! Chiar și când greșim! Așa cum a făcut cu David, în cazul Batșebei (2 Samuel 11) și cu numărătoarea lui Israel (1 Cronici 21:1), El nu ne va da în mâinile vrăjmașului. Trebuie doar să vă căiți și să vă întoarceți la prima iubire pentru ca Domnul să poată lucra pentru voi. Poate că Domnul se va mâhni de acțiunile noastre, dar nu ne va da niciodată pe mâinile diavolului.

5. „îmi vei pune picioarele la loc larg." - Suferințele noastre sunt un semn că nu suntem unde Domnul vrea ca noi să fim. Când vom învăța să împlinim voia Domnului, nu pe a noastră, vom descoperi cât de bun și de puternic este Dumnezeu. El nu interacționează niciodată cu dușmanul și nici nu ne pune în mâinile lui. Dumnezeu este Tatăl căruia îi pasă de bunăstarea copiilor Lui.

 

Întru Hristos, cu dragoste,

R. R. Soares

 

Rugăciune

Domnul fie cu voi!