Mesajul zilei

24/09/2017 - BUCURAŢI-VĂ, ÎNĂLŢAŢI STEAGUL ŞI BINCUVÂNTAŢI

“Atunci noi ne vom bucura de biruinţa ta şi vom flutura steagul în Numele Dumnezeului nostru. Domnul să-ţi asculte toate dorinţele tale!”

Psalmii 20:5

De la o vârstă foarte fragedă, David a căutat să fie om după inima lui Dumnezeu, și a făcut alegerea potrivită. Mergând aproape de Domnul, lui i-a fost revelat că mântuirea era în curs de desfăşurare și v-a scoate omenirea de sub puterea vrăjmașului. Înțelegând cele ce aveau să vină, psalmistul a simțit bucuria care avea să cuprindă întreaga lume și a mărturisit "ne vom bucura întru mântuirea noastră". A mărturisit acest lucru cu mare bucurie pentru că toți cei mântuiți se bucură deosebit. Recunoștința pentru lucrarea mântuitoare a lui Iisus vine din inima celor care o arată.

Ar trebui, de asemenea, să încerci să fi aşa cum îi place Domnului, căci inima şi dragostea Lui sunt curate, și El se străduiește să ne elibereze din capcanele duşmanului. Tu trebuie să ai aceaşi inimă curată, şi întreaga ta ființă trebuie să fie posedată de această iubire necondiționată, care nu depinde de ceea ce persoana a făcut pentru tine şi să acţionezi în funcţie de asta, ci, da, o faci pentru că este misiunea noastră să-i iubim pe toți. Oricine vrea să placă lui Dumnezeu ar trebui, de asemenea, să depună eforturi pentru a vedea ca lucrarea Lui să ajungă peste tot pe Pământ şi să la toţi oamenii. Dumnezeu vrea ca toţi oamenii să fie mântuiţi şi nicio fiinţă umană să se piardă (2 Timotei 1: 3-4). Eliberarea omenirii din „capcana“ diavolului trebuie să reprezinte pasiunea care  ne domină.

David a vorbit de steaguri înălţate în Numele lui Dumnezeu. Fiecare suflet care se predă Domnului a fost cucerit de către noi, dar era un teritoriu care era în mâinile răului. Atunci când ridicăm steagul mântuirii acolo, bucurăm inima Tatălui. Păstrează acest lucru în minte: în numele Domnului, trebuie să ne ridicăm pentru a înălţa mai multe steaguri în întreaga Lume. Nu vom avea o altă șansă de a face acest lucru. După ce vom merge la Tatăl, nu o să mai putem realiza multe lucruri aici. Deci, nu irosi zilele tale, cu mărunţişuri, avere şi cadouri. În Numele lui Isus,  fi un înlăţător de steaguri!

În cele din urmă, psalmistul face o mărturisire, spunând: “Fie ca Domnul să ne îndeplinească toate rugile”. El a arătat că a fost lipsit de egoism. Când dăruim altora, Domnul ne dăruieşte mult mai mult. Este bine să fim răsplătiți de Domnul care știe, în atotcunoașterea Sa, toate trebuințele noaste. Nu trebuie niciodată să vorbim despre pedeapsă celor rătăciți, ci mai degrabă despre ceea ce le dă puterea și voința de a-l căuta pe Cel Preaînalt.

Chiar dacă el nu are nimic, creștinul trebuie să îmbogățească pe mulţi alţii. Domnul, în bunătatea Sa, a plănuit de la început ce să facem fiecare pentru El și vom primi înapoi de 30, 60 și 100 de ori (Marcu 4:20) mai mult în viața aceasta, iar în cea următoare - viața veșnică. Mă rog ca viața voastră să fie una de bucurie, avânt și binecuvântare.

 

 

Întru Hristos, cu dragoste,

 

R. R. Soares

 

 

 

Rugăciune

Domnul fie cu voi!