Mesajul zilei

25/09/2017 - CE SPUI DESPRE ISUS?

“Dar voi”, le-a zis El, “cine ziceți că sunt?”

Matei 16.15

Lumea are cele mai diverse opinii despre Isus, dar nici una dintre ele nu are valoare. În ziua în care o persoană descoperă cine este Maestrul, ea îi predă Lui imediat inima sa şi continuă să predice tuturor
conceptul pe care la descoperit despre El. Așa a fost cu Saul din Tars, care a devenit în curând apostolul Pavel (Faptele Apostolilor 9). Şi aşa mi s-a întâmplet şi mie: cu toate că la momentul convertirii mele aveam doar șase ani, am început imediat să spun ce a făcut pentru mine Nazarineanul.

Și tu? Tu cine spui că este Domnul Isus? Un om bun, un revoluționar, sau Fiul Celui PreaÎnalt, Mântuitorul omenirii? Acesta este unul dintre primele Sale titluri.  Cine nu îl recunoaște ca fiind Fiu al lui Dumnezeu şi nu crede în divina Sa persoană nu crede, prin urmare, lucrarea pe care Scripturile spun că Hristos a realizat-o pentru noi toţi. De asemenea, cei care îl recunosc ca Fiu al lui Dumnezeu, dar nu ca Mântuitor al omenirii, nu cred în mod corect. Fără Iisus și fără lucrarea Sa pe Muntele Golgota, am fi pierduți pe veci.

Această cunoaștere nu poate fi teoretică, ci ar trebui să fie experimentată de către toată lumea.  Numai cei care renăscuţi cunosc importanţa de a-L avea pe El drept Mântuitor. Cel ce spune că a cunoscut a doua naștere, dar nu vorbește nimănui despre ea, nu propovăduiește și nici nu încearcă să-i ajute pe cei care lucrează pentru a răspândi Vestea cea Bună, trebuie să se gândească dacă este mântuit cu adevărat. De fapt, este imposibil să cunoşti iubirea divină și să nu doreşti ca toată lumea să cunoască şi ea asta.

Trebuie să cunoști pe Hristos nu numai ca Mântuitor și Domn, dar, de asemenea, ca vindecător. El a îndurat rănile pe corpul Său, astfel ca în ele au fost plasate toate bolile și infirmităţile noastre, și prin rănile Lui, suntem tămăduiţi (Isaia 53.4,5). Motivul care determină pe cineva să caute vindecarea nu ar trebui să fie doar sau în primul rând acela de a scăpa de durere sau de suferință, ci de recunoașterea faptului că vindecarea i-a fost dată prin moartea lui Iisus. De aceea, cel mai bun mod de a-i mulțumi Fiului lui Dumnezeu este cauţi tămăduirea.

 Nu este greșit să se consulte medicul și să ia medicamentele prescruise de el. Nesăbuiţă este a nu-L cauta pe Dumnezeu pentru vindecare. Cine uită beneficiile Domnului declară, cu alte cuvinte, care nu crede în El. Isus a luat, de asemenea, asupra lui pedeapsa care ne-a adus pacea, și de aceea, acum, nu trebuie să mai suferim. Nedercirea, sau lipurile, neîmplinirea  în căsnicie, familie, profesie, și în toate lucrurile, trebuie să fie de domeniul trecutului. La urma urmei, putem face orice cu ajutorul Lui, cel care ne întăreşte (Filipeni 4:13).

Cine spui tu că este Iisus? Ce spun alții, și cei mântuiți, și cei pierduți? L-ai întâlnit deja şi poţi afirma că, pentru tine, Hristos este Mântuitorul? Nu pierde timpul! Fă cunoștință cu Cel care este singura Poartă spre Rai, sau altfel vei fi lăsat afară!

 

Întru Hristos, cu dragoste,

 

R. R. Soares

 

 

Rugăciune

Domnul fie cu voi!