Mesajul zilei

26/09/2017 - SE COMPENSEAZĂ?

“Și ce ar folosi unui om să câștige toată lumea, dacă și-ar pierde sufletul? Sau ce ar da un om în schimb pentru sufletul său? ”

Matei 16:26

Societatea modernă are ca obiectiv suprem un trai ușor. Bogățiile și plăcerile au luat mințile oamenilor. Nu se mai alege o profesie pentru har, ci pentru oportunitatea de a câștiga cât mai mult de pe urma ei. Din păcate, trebuie să recunoaștem că și mulți din fiii lui Dumnezeu s-au lăsat conduși de “cântecul” lui  Mamona și în multe cazuri l-au servit pe acesta. Dar până când? Aceasta este întrebarea la care nimeni nu îndrăznește să răspundă.

De ce să vrei să câștigi mai mult decât este suficient? Oare chiar trebuie să încercăm un alt fel de mâncare în fiecare zi? Se distinge omul prin hainele pe care le poartă ori prin caracterul său? Valorile s-au schimbat, iar acest lucru a afectat chiar și pe frații noștri. Este acest lucru ceva nou sau umanitatea a mai trecut prin etape similare? Isus a avertizat că zilele care îi vor preceda venirea vor fi ca acelea care au precedat Potopul (Matei 24:37-39). La acel moment, Noe a avertizat asupra distrugerii care va urma și nimeni nu l-a ascultat. Istoria se repetă.

Cuvintele Învățătorului au fost deja rostite, iar întrebările sale au fost deja adresate.   Astfel trebuie să ne gândim bine și să fim încredințați că nu ne facem vinovați de a nu-I fi dat ascultare și a ne fi lăsați induși în eroare de Mamona. Există oameni care se "calicesc" pentru a strânge puțin mai mulți bani, dar cu ce i-ar ajuta dacă ar câștiga lumea întreagă dar și-ar pierde sufletul? Viața pe această lume este trecătoare și trece mai repede decât credem. Putem folosi norocul pentru a ne salva sufletul de la pierzanie eternă ? Dacă s-ar fi putut mulți ar fi dat tot ce au pentru a nu fi pe veci dați pierzaniei.

Trebuie să aveți grijă să nu cădeți în această capcană care a luat mințile a milioane de oameni din fiecare țară. Sunt oameni necinstiți care se comportă astfel crezând că pot pune bani deoparte pentru bătrânețe mai bună. Dar oare justiția divină este oarbă? Diavolul care se folosește de ei poate deveni bun și să le construiască o insulă de prosperitate? Bineînțeles că nu. Prețul pe care îl vor plăti în lumea aceasta și pedeapsa pe care o vor suferi în viața de apoi nu vor răscumpăra o astfel de atitudine. Doar cel care și-a încredințat viața în mâinile Domnului va avea răsplata în vecii vecilor pentru ascultarea principiilor stabilite în Sfânta Scriptură.

Înainte de a sosi momentul înfățișării în fața Judecății de Apoi, găsiți-L pe Dumnezeu. Decideți-vă să nu faceți rău pentru a vă îmbogăți, căci prosperitatea trebuie să vină de la Domnul. Mâinile voastre trebuie să fie mereu curate și pregătite să fie prezentate în fața Preamăritului la Judecata de Apoi.  Nu are sens să obțineți ceva ce mâine vă va cauza o pierdere. Nu adunați comori pe pământ, unde le distrug moliile și rugina (Matei 6:19). Fii bogat în Domnul!

Întru Hristos, cu dragoste,

 

R. R. Soares 

Rugăciune

Domnul fie cu voi!