Mesajul zilei

27/09/2017 - AVEŢI GRIJĂ CU SFETNICII VOŞTRII!

„A făcut ce este rău înaintea Domnului, ca si casa lui Ahab, căci după moartea tatălui său, ei îi erau sfetnici, spre pierzarea lui. “

2 Cronici 22.4

Regatul lui Iuda mergea din ce în ce mai rău.  Iosafat , bunicul lui Ahazia, a fost un mare om al lui Dumnezeu, dar a greșit când l-a lăsat pe fiul său Ioram să se căsătorească cu Atalia, fiica Izabelei cea rea și a lui  Ahab, Regele Israelului. Curând, Ioram a adoptat practicile vrăjitorești ale familiei lui Ahab și și-a ucis frații. Trupele care l-au invadat din banda arabilor i-au ucis toți fiii, cruțându-l numai pe mezin. Când Ioram a murit, Ahazia i-a luat locul. Și el a făcut fapte rele în ochii lui Dumnezeu, pentru că bărbații din familia lui Ahab îi erau sfetnici.

Dacă Ahazia ar fi consultat Legea lui Dumnezeu și Cartea Cronicilor, și-ar fi dat seama că familia mamei lui era rea, iar sfetnicii săi nu aveau nicio valoare. Însă el, vrăjit de Atalia, mama sa, a ales calea răului. Situația ar fi fost diferită dacă nu s-ar fi lăsat condus pe căile interzise. Astăzi, odată cu răspândirea Evangheliei în țara noastră, trebuie să fim foarte atenți la ceea ce ni se oferă. Sunt oameni care nici măcar nu înțeleg Lucrarea lui Dumnezeu și totuși încep să-i îndoctrineze și să-i consilieze pe alții. Oare poate un orb să călăuzească un alt orb? Nu vor cădea amândoi în groapă? (Luca 6:39).

De fapt, nu avem nevoie de sfetnici. Avem un singur Pastor, Domnul Isus, pe care trebuie să-l ascultăm (Ioan 10: 11-16). Cei care nu s-au eliberat complet și încă mai sunt tentați, plini de probleme și suferințe grave, ar face un mare bine tuturor, dacă nu s-ar mai considera dascăli și profeți și, cu multă smerenie, s-ar întoarce către Scripturi. Cum poate o persoană “întinată de păcat” să dea cuiva sfaturi bune? Mai întâi, respectiva persoană să scoată bârna din ochii săi și abia apoi să scoate paiul din ochiul fratelui său (Matei 7.5).

A da sfaturi oamenilor este un lucru foarte serios, întrucât pot fi luate decizii în baza lor. Dacă eu dau sfaturi greșite cuiva și, ascultându-mă pe mine, persoana respectivă face lucruri greșite, am și eu o contribuție la căderea lui și suferința provocată lui. Dacă, de fapt, nu pot ajuta, este mai bine să mă abțin și să spun doar ce ne sfătuiește Cuvântul. Caci Acela pe care L-a trimis Dumnezeu vorbește cuvintele lui Dumnezeu, pentru că Dumnezeu nu-I dă Duhul cu măsură  (Ioan 3:34).

Aveți mare grijă de la cine primiți sfaturi. Dacă nu sunt credincioși sau au probleme serioase, cum vă pot ajuta? Domnul nu este rău. Dacă El nu acționează în favoarea voastră, aceasta este pentru că anumite lucruri trebuie să iasă din viața voastră. Vedeți, o inimă care nu iartă sau nu vede ce este bine pentru sine și se ține doar de sine și de rudele sale nu este și nu va fi de folos Domnului. Tot așa, orice pom bun face roade bune, dar pomul rău face roade rele. (Matei 7:17-20).

Întru Hristos, cu dragoste,

R. R. Soares 

Rugăciune

Domnul fie cu voi!