Mesajul zilei

28/09/2017 - NU FACE PE SURDUL!

„Domnul a trimis la ei proroci să-i întoarcă înapoi la El, dar n-au ascultat de înștiințările pe care le-au primit.”

II Cronici 24:19

Sfârșitul Împăratului Ioaș a fost trist. După moartea preotului Iehoiada, acest împărat, care ajunsese la tron la vârsta de șapte ani, a pornit pe calea răului. Dumnezeu a trimis profeți, dar nimic nu l-a făcut să își vadă greșeala. Prinții din casa lui Iuda i-au înveninat mintea cu sfaturile rele, iar împăratul s-a lepădat de Dumnezeu. Când preotul bătrân era în viață, monarhul se hrănea cu delicatețea divină, dar după moartea omului lui Dumnezeu, Ioaș a ascultat de spirite înșelătoare care i-au adus căderea. Aveți grijă! Istoria se repetă...

Chiar dacă a căzut în păcat, iubirea Creatorului a insistat pe lângă împărat să se îndepărteze de la calea răului, dar neghiobia nu i-a permis să i se supună Domnului. În ziua de azi sunt mulți oameni care au ascultat de demoni, au părăsit calea Domnului și acum sunt în pierzanie. O plăcere satanică, lupta pentru bogăție, o filisofie politică, precum și alte fapte care nu sunt recomandate, au transformat robi ai lui Dumnezeu în sclavi ai păcatului.

Sunt aleși ai lui Dumnezeu care rămân în transgresiune cu o îndărătnicie prostească, din cauza unei persoane corupte. Un lucru atât de nesemnificativ i-a făcut pe unii să adopte o poziție greșită și s-au lăsat conduși pe tărâmul morților. ți s-a întâmplat și ție? De ce nu l-ai mai căutat pe El, care este Viața și îți poate da tot ce îți dorești? Ai îndeplinit voia lui Dumnezeu sau cazi în păcat în fiecare zi, crezând că ești o cauză pierdută? Înțelege că dacă ai fi o cauză pierdută nu ai citi acest mesaj!

Asemeni unuia din profeții pe care Domnul l-a trimis înaintea ta, la fel și eu vorbesc cu putere din Ceruri: oprește-te acum și revine la rațiune! Prietene, nu merită să dai fericirea eternă pe minciuna pe care dușmanul o folosește ca să te țină prins în capcana lui. Mâinile lui Dumnezeu sunt întinse către tine pentru a te scoate din păcat. Duhul Sfânt nu te-a părăsit niciodată. De fapt, El este cel care te-a făcut să vezi cât te-ai îndepărtat de Tatăl. Dumnezeu vrea să te îmbrățișeze, să îți șteargă lacrimile și să îți dea demnitate. Bucură-te de acest moment și spune-I că te-ai întors!

Rudele lui Ioaș, maeștri ai înșelăciunii idolatriei și vrăjitoriei, i-au corupt inima. Cine te-a înstrăinat pe tine de la calea lui Dumnezeu? Cineva de la serviciu, din familie, vreo dorință secretă pe care ai ascuns-o mereu? Merită suferința eternă pe care o vei îndura dacă nu te întorci? De ce să dai ceea ce este corect, bun, plăcerea eternă, pe ceva atât de nesemnificativ? Isus îți oferă o viață cu belșug (Ioan 10:10). Nu permite dușmanului, nici pentru o secundă, să mai sălășluiască în inima ta! Este momentul să scapi de rău și să te alături binelui!

 

Întru Hristos, cu dragoste,

 

R. R. Soares 

Rugăciune

Domnul fie cu voi!