Mesajul zilei

29/09/2017 - CE PREŢ!

"Pecah, fiul lui Remalia, a ucis într-o singură zi în Iuda o sută douăzeci de mii de oameni, toți viteji, pentru că părăsiseră pe Domnul Dumnezeul părinților lor."

2 Cronici 28: 6

Nebunia lui Ahaz, regele Iudeii, să-l uite pe Domnul și să se complacă în idolatrie și vrăjitorie, a costat poporul lui Israel un preț mult prea mare. Și Dumnezeu l-a dat pe mâna regelui Siriei și a lui Israel și într-o singură zi Pecah, fiul lui Remalia a măcelărit o sută douăzeci de mii dintre cei mai buni bărbați din Iudeea.
Acest lucru a fost lăsat scris pentru a ne avertiza: oricine părăsește Cuvântul Domnului și cade în păcat, cât timp este pe această lume va plăti cu vârf pentru o astfel de nebunie – și pentru eternitate, va continua să plătească acest preț.

Oare iluzia de moment a păcatului, satisfacția cărnii putrede compensează suferința ce va veni? Nu, pentru că Atotputernicul spune că prețul păcatului este moartea (Romanii 6:23)! Așa că, fratele meu, dacă ai fost ispitit să păcătuiești , sau ai greșit, iar tentația te face să păcătuiești în continuare, oare nu este timpul să te întorci la Tatăl Ceresc și să ceri iertare?

De când l-am primit pe Isus drept Mântuitorul meu, ceea ce s-a întâmplat când aveam 6 ani, am văzut oameni comportându-se nebunește. Am avut neplăcerea, de exemplu, să întâlnesc oameni ai Domnului, foarte competenți, care făceau iadul să tremure atunci când predicau, aducând mulțimile la picioarele Domnului, dar care au căzut în păcat. Cu tristețe am văzut sfârșitul tragic al lor. Bine, desigur, păcatul nu îl răsplătește pe cel care i se dedă, pentru că ceea ce face este doar să pună obstacole în calea planului divin - deoarece cel în păcat nu-i poate fi de folos Domnului - a rațiunii sale și a sănătății sale. Mai mult de atât, mintea sa devine confuză și faptele sale devin deplorabile. Chiar și familia suferă de pe urma consecințelor, ceea ce nu ar trebui să se întâmple niciodată.
Totuși este posibil ca cineva să se întrebe: “„Cu ce a păcătuit Ahaz?” A disprețuit Cuvântul Domnului, ceea ce duce pe oricine la pierzanie. Păcatul de a nu acorda atenția cuvenită avertismentelor divine îi face pe oameni să cadă în păcat – unii în adulter, alții în necinste, alții în alte vicii, mândrie, homosexualitate, minciună, înșelăciune și multe altele.

Oricine a fost ales de către Domnul nu se poate sustrage de a face voia Lui. Dar cel care nu face ceea ce Domnul îi spune, o apucă pe căile create de Satan. Așa că, fratele meu, nu știu cum te-ai comportat până acum, dar dacă nu te reîntorci la preceptele biblice, viața ta nu va fi diferită de ceea a lui Ahaz. Probabil că familia ta deja are deja de suferit din această cauză, iar eșecul tău face ca diavolul să ducă întreaga ta casă întru orbire față de Adevăr. Dacă nu crezi cu toată inima în Domnul, tu și casa ta ve-ți pieri. Chiar dacă îți vei ascunde talantul și în ultima zi vei veni cu o scuză, oricât de justificată, nu te va salva de la condamnare (Matei 25:14-30). Pe de altă parte, dacă într-adevăr crezi în Domnul Isus, tu și casa ta veți fi mântuiți (Faptele Apostolilor 16:31).



Întru Hristos, cu dragoste,


R. R. Soares

 

Rugăciune

Domnul fie cu voi!