Mesajul zilei

30/09/2017 - FAPTA CARE VORBEȘTE

„Toată adunarea s-a închinat, au cântat cântarea și au sunat din trâmbițe, până s-a ispravit arderea de tot.”

2 Cronici 29:28

Dacă Ezechia, împăratul lui Iuda, ar fi fost la fel de nelegiuit ca tatăl său, Ahaz, putem spune că nici el nu ar fi făcut ce trebuia în fața lui Dumnezeu și ar fi eșuat în toate încercările sale. Dar s-a întâmplat contrariul: l-a găsit pe Preamăritul și a fost răsplătit. Frații mei, toți cei care vor proceda la fel vor avea succes în toate. Așadar, indiferent de ce s-a întâmplat în viața voastră, dacă v-ați înstrăinat de Calea lui Dumnezeu, Întoarceți-vă la El acum, iar povestea voastră va fi cântată cu imnuri de slavă.

Ezechia nu a putut niciodată să uite măcelul (citiți II Cronici 28:1-6) comis din greșelile și eșecurile tatălui său, dar în loc să-l acopere, a mărturisit în fața Preamăritului. Pentru că s-a încrezut complet în El, a fost răsplătit și a reușit să facă întreaga congregație să se prosterneze în fața lui Dumnezeu. Citiți tot capitolul 29 din II Cronici și veți vedea ce se poate întâmpla în viața fiecăruia din voi dacă știți de frica Atotputernicului.

Sunt mulți oameni care se înșală în bisericile noastre. Aceștia nu s-au schimbat complet, căci încă mai au gânduri rele, dar cred în continuare că vor reuși. Cu toate acestea, va fi imposibil să trăiască bine dacă nu sunt în comuniune cu Domnul. Dumnezeu nu poate sălășlui acolo unde este păcat! Un plan machiavelic, invidie, o dorință păcătoasă, toate acestea aduc dușmanul în inimile noastre și îl scot pe Dumnezeu din ele. Așadar, trebuie să scăpăm de toată murdăria care s-a strâns în templul lui Dumnezeu, pentru ca el să își poată ocupa locul în viețile noastre.

Ce ați învățat înainte de a cunoaşte Cuvântul lui Dumnezeu trebuie să uitați pentru că nu are nicio valoare. Doar ce vă insuflă Sfântul Duh prin citirea Bibliei și învățăturile din Evanghelie trebuie să rămână. Nu vă lăsați conduși de discordia din sufletul vostru! Deseori insistați să vă gândiți că un anumit sfat este calea Tatălui, dar El nu vorbește decât prin Cuvântul Lui, nu prin ce credeți, simțiți sau vedeți când vă uitați la cineva sau la ceva. Fiți loiali față de ceea ce călăuzește Sfântul Duh, dar luați seama: El nu face acest lucru decât prin Scripturi!

Dacă unul din frați nu a avut încă întâlnirea cu Domnul călăuzindu-i viața, este timpul să facă primii pași pe Stâncă. Nu trebuie să alergi sau să zbori; mergi pe calea ce ți-a fost dată. Domnul nici nu întârzie, nici nu vine mai devreme. El știe totul și este singurul care te poate călăuzi pe Calea către succes. Acesta este momentul cel mai bun. Așa că fi înțelept, iar inima Tatălui se va bucura împreună cu tine!

 

Întru Hristos, cu dragoste,

 

R. R. Soares

 

Rugăciune

Domnul fie cu voi!