Mesajul zilei

01/10/2017 - ATITUDINEA CORECTĂ

“Împăratul Ezechia şi prorocul Isaia, fiul lui Amot, au început să se roage pentru lucrul acesta şi au strigat către cer. ”

2 Cronici 32.20

Dușmanul va greși întotdeauna și dacă te alături Domnului, toate planurile rele vor fi dejucate. Diavolul se pregătește de luptă și după ani în care își adună forțele, dintr-odată îți invadează viața, sigur că o va acapara. Totuși, dacă deja   te-ai dăruit lui Dumnezeu, îi cunoști Cuvântul și te rogi Tatălui, este suficient. Orice lucru uneltit împotriva ta va eșua, căci aceasta este moștenirea robilor Atotputernicului. Suntem diferiți față de păcătoși, pentru că avem un legământ cu Domnul nostru, care este curajos și invincibil în toate luptele. Luptele noastre Îi aparțin Lui!  

Biblia vorbește despre un împărat numit Sanherib, care a fost nesăbuit. A crezut că forța sa militară poate distruge mica împărăție a lui Iuda, dar s-a înșelat amarnic. Domnul, Creatorul cerului și al pământului  - El cel care nu doarme (Pslami 121:4), care nu își calcă legămîntul (Psalmi 89:34), care atunci când lucrează nu I se poate împotrivi nimeni (Isaia 43:13) – veghează asupra poporului Său. Sanherib cucerise multe ținuturi și le umilise zeii. Dar când s-a întors împotriva celor care îl serveau pe Dumnezeul adevărat, împăratul nu și-a dat seama că un astfel de popor cunoaște calea spre victorie. A fost suficient ca Ezechia și profetul Isaia să-i vorbească Atotputernicului pentru ca Sanherib să fie umilit. Înfrânt și frustrat, împăratul s-a întors în țara lui pentru a fi ucis de proprii fii. Nimeni nu trebuie să se joace sau să-i amenințe pe cei care îl au pe Domnul ca Dumnezeul lor!

Tu, fiul lui Dumnezeu, care citești acest mesaj, fii atent. Ești stăpânul proprii vieți. Familia și bunurile sunt teritoriul tău. Dacă dușmanul te amenință, încercând să îți revoce autoritatea regală care ți-a fost dată de Dumnezeu, roagă-te! Dacă nu ai un „profet Isaia” de partea ta, să se roage alături de tine, mă ofer eu să o fac. Haide! Uite ce a spus Iisus: Vă mai spun iarăși că, dacă doi dintre voi se învoiesc pe pământ să ceară un lucru oarecare, le va fi dat de Tatăl Meu care este în ceruri. (Matei 18:19). Împreună, avem puterea să dejucăm planurile Satanei. Nu va putea să îi facă față Domnului nostru. Domnul a ascultat ruga slujitorilor săi și va răspunde rugăciunii noastre. ÎnNnumele lui Iisus, șterge rușinea care s-a abătut peste împărăția ta. Iisus te-a făcut împărat al lui Dumnezeu. Astfel, orice armă făurită împotriva ta va fi fără putere, căci aceasta este moștenirea Domnului (Isaia 54:17).

Tot ce s-a scris în Scripturi are scopul de a încuraja și mări credința voastră.  Ce nu a știut Sanherib este că Domnul nu este creația omului. El este unicul Dumnezeu adevărat. Religiile din întreaga lume sunt pline de creații umane diabolice. Cu toate acestea, Cuvântul este plin de afirmații pe care Creatorul le-a făcut în numele nostru. Au fost scrise ca să putem duce lupta cea grea în numele lor. Victoria noastră va aduce slavă Domnului nostru. Așa că nu îi lăsa să te învingă ci, în numele lui Iisus, mergi mai departe ca un războinic adevărat și treci peste toate încercările. Într-o bună zi, Tatăl te va răsplăti!

 

Întru Hristos, cu dragoste,

 

R. R. Soares

 

Rugăciune

Domnul fie cu voi!