Mesajul zilei

06/10/2017 - TREI SFATURI ÎNȚELEPTE

“Cântaţi-I o cântare nouă! Faceţi să răsune corzile şi glasurile voastre!”

Psalmii 33.3

Lui Dumnezeu îi place progresul, lucrurile noi; chiar și lauda noastră ar trebui făcută în acest fel. În acest psalm, există trei sfaturi pe care trebuie să le urmăm pentru a bucura inima Tatălui - și a noatră deasemenea. Primul dintre acestea este să cânți un nouă cântare. De fapt, trebuie să-i cerem Domnului o nouă laudă, și cu fiecare intervenție divină ca răspuns la rugăciunile noastre, trebuie să o cântăm lui Dumnezeu. Dacă această cântare nouă este legată de o eliberare pe care Cel Prea-Înalt ne-a dat-o, cu atât mai bine, pentru că spiritul nostru se va agăța mai mult de Tatăl și El ne va binecuvânta și mai mult.

Adesea, după un mare succes, vine înfrângerea. Dar dacă suntem împreunați în Domnul, nici un rău nu va veni peste noi - și dacă dificultatea încearcă să se înalțe, El se va îngriji să ne elibereze.

Cu prima înmulțire de pâini, Maestrul ne-a învățat să acționăm cu ordine și decență (Marcu 6:30-44). Chiar și acelor care erau împreună cu Isus timp de trei zile fără să mănânce, El le-a cerut să fie împărțiți în grupuri de 50 și 100 - ceea ce trebuie să fi luat ceva timp, deoarece erau cinci mii de bărbați, cu excepția femeilor și a copiilor. Cineva a estimat deja un număr de aproximativ 20.000 de persoane, care ar fi necesitat cel puțin 200 de grupuri - dacă fiecare ar fi o sută de oameni. Cât spațiu a fost necesar și cât timp a fost petrecut pentru a găzdui atât de mulți oameni și pentru a le servi mâncarea? Ceea ce știm este că, atâta timp cât totul nu a fost făcut așa cum a determinat Domnul, El nu a frânt pâinile și peștii.

Cel de-al doilea sfat al psalmistului din pasajul biblic este Faceţi să răsune corzile - ceea ce este extrem de important, pentru că ceea ce facem pentru Dumnezeul nostru trebuie să fie de calitate. Cel care nu învață să facă bine cu ceea ce pune Tatăl în mâinile lui nu-L va bucura. Acest lucru este valabil și pentru ce este oferit în biserică - mulți dau cu abundență și cu bucurie pentru lucrarea lui Dumnezeu; alții dau câteva fărămituri, deoarece nu le pasă de evanghelizarea pe care o desfășurăm sau de mesajul transmis păcătosului, care trebuie să vină întotdeauna de la Tatăl.

În cele din urmă, sfatul psalmistului este ca lauda noastră să fie dată cu bucurie. Sportivii, de exemplu, când ajung la un loc de testare, încep să se încălzească; ei nu încep niciodată competiția fără o pregătire anterioară. Fiecare atlet știe acest lucru, iar cu noi trebuie să se întâmple același lucru. Cântarea imnurilor, citirea Cuvântului și meditația asupra a ceea ce Domnul a spus deja inimii noastre sunt căi bune de "încălzire" spirituală.

Atunci când suntem "încălziți", putem să-L lăudăm pe Dumnezeu cu gurile pline de bucurie. Apropo, Cuvântul declară că gura vorbește despre ceea ce este în inimă (Luca 6:45). Prin urmare, fără a ne "încălzi" din punct de vedere spiritual, vom vorbi despre probleme, lupte și înfrângeri, în loc să lăudăm cu adevărat Atotputernicul.

 

Întru Hristos, cu dragoste,

 

R. R. Soares

Rugăciune

Domnul fie cu voi!