Mesajul zilei

07/10/2017 - DECLARAȚIE A CREDINȚEI

“Doamne, în Tine nădăjduiesc; Tu vei răspunde, Doamne Dumnezeule!”

Psalmii 38.15

Fii atent la declarațiile pe care le faci. Oriunde te afli, veghează asupra a ceea ce iese din gura ta, deoarece reflectă ceea ce este în inima ta (Matei 12:34). Dacă observi că ai rostit cuvinte negative, roagă-te și începe să te încrezi în Cuvântul lui Dumnezeu, astfel încât mărturia ta să fie pozitivă. Același lucru trebuie făcut cu ceea ce spui în rugăciune, pentru că, adesea, după o rugăciune frumoasă și puternică, mărturisim atât de mult negative încât facem răspunsul divin imposibil.

Declarația psalmistului dezvăluie certitudinea că Domnul îi va auzi rugăciunile și îi va răspunde. El și-a pus speranța în Cel care nu eșuază niciodată, care îndeplinește ceea ce făgăduiește și, pentru ai Lui, poate să facă nespus mai mult decât cerem sau gândim noi (Efeseni 3:20). Oricine ajunge la acest punct va face un bine foarte mare pentru propria sa viață. A-L aștepta pe Cel Prea-Înalt înseamnă a așteapta Persoana potrivită; este a se odihni în făgăduielile divine și a nu ține seama de amenințările dușmanului. Nu aștepta de la om, de la biserică sau de la orice altă sursă, pentru că totul te poate dezamăgi. Cu toate acestea, oricine așteaptă în Domnul va obține întotdeauna o victorie; la urma urmei, Dumnezeul nostru nu dezamăgește pe cineva care se încrede în El.

După ce așteaptă în Cel Prea-Înalt, psalmistul face o dublă mărturisire: Tu vei răspunde, Doamne Dumnezeule. În a-L numi Domnul, psalmistul demoraliza orice altă entitate care încearcă să se dea drept Dumnezeu. El singur este Domnul, domn peste toate, care nu are nici o piedică în a lucra, care este peste tot și face toate lucrurile, conform sfatului voii Sale. Astfel este Atotputernicul: inegalabil și invincibil.

Cât de minunat este ca psalmistul să spună că Cel Prea-Înalt era Dumnezeul lui! Gândește-te: Cel care are toată puterea în Ceruri și pe Pământ, ale cărui gânduri nu pot fi împiedicate, este Dumnezeul nostru; atunci nu mai avem nevoie de altceva. Fără această înțelegere, intrăm în luptă pentru a vedea dacă vom câștiga sau nu. Cu toate acestea, adevărul este că, având Tatăl ca Domnul nostru, nu va exista nici o bătălie în care nu vom învinge și probleme la care nu vom găsi soluție. La urma urmei, El este sau nu Dumnezeul nostru?

Ceea ce trebuie să facem este să ne asumăm în Hristos. El este Dumnezeul nostru, Căpetenia victoriei noastre, cel care ne conduce mereu către triumf. Orice misiune îți va da, fă-o! Nu-ți fie teamă sau frică să preiei ceea ce ai venit să faci, căci El te va ajuta și te va întări cu puterea Sa invincibilă. El te-a ales să fii reprezentantul Său în această viață. Deci, nu-L dezamăgi; fă din El Domnul tău!

 

Întru Hristos, cu dragoste,

 

R. R. Soares

Rugăciune

Domnul fie cu voi!