Mesajul zilei

08/10/2017 - DOMNUL ÎMPĂRAT PESTE TOATE

“Căci Domnul, Cel Preaînalt, este înfricoșat: El este Împărat mare peste tot pământul.”

Psalmii 47.2

Dintre multe lucruri pe care trebuie să le cunoaștem, două dintre ele sunt învățate în acest verset și sunt de o importanță fundamentală: Dumnezeu este Domnul Cel Prea-Înalt și Împărat mare peste tot pământul. El nu este doar Domnul, ci și Cel Prea-Înalt. Pentru cei care au încredere în Cuvântul Său, revelația care vine de la El are valoare, căci dacă se află în orice criză, îndeajuns să se uite la ceea ce El dezvăluie; astfel încât inima va fi întărită și încrederea în Cel Atotputernic va crește foarte mult.

Nu e de mirare că această afirmație despre Domnul se găsește în Scripturi. De fapt, arată că Dumnezeu se adresează copiilor Săi, care trec prin lupte, mici sau mari, pentru a cunoaște puterea divină asupra oricărei acțiuni a dușmanului. Partea bună din toate acestea este că este suficient să crezi în Cuvântul sfânt, urmând instrucțiunile conținute în acesta. Merită să ne amintim că Cel Prea-Înalt nu ne cere să facem nimic greu sau prea laborios, ci să avem o credință simplă, ca aceea a unui copil (Matei 18:3-4). În acest fel, vom vedea întotdeauna putere Lui lucrând în numele nostru.

Așa s-a întâmplat în trecut eroilor credinței. Făcând ceea ce a îndemnat Cuvântul, ei au putut să facă fapte. Odată, într-o bătălie, Iosua a văzut că se ivea noaptea și că dușmanii poporului său s-ar regrupa. Așa că s-a rugat Domnului și a simțit în inima sa ceea ce ar trebui să facă (Iosua 10:12-14). El nu s-a gândit de două ori: a spus soarele să rămână asupra Gabaonului și luna peste valea Aialonului. Ceea ce a urmat acestei porunci simple a fost fenomenal, pentru că acea zi a întârziat să se sfârșească. Declarația pe care a făcut-o - conform calculelor NASA - a prelungit acea zi cu mai mult de 23 de ore.

Domnul este un mare Împărat peste tot pământul. El domnește asupra lumii materiale și spirituale, iar puterea Lui nu poate fi măsurată. Când El decide să facă ceva, nimic nu îl împiedică să lucreze (Isaia 43.13). Cu Domnul care se ocupă de tot, putem merge cu capul sus, încrezători, știind că ceea ce vom determina în Numele lui Isus ne va fi făcut. Singurul lucru care nu va eșua vreodată este ceea ce Dumnezeu declară.

Profită acum că credința ta este încântată să afle că Domnul este Cel Prea-Înalt și Împărat peste toate lucrurile și determină-ți binecuvântarea! Nu lăsa dușmanul să te mai mintă și să te supună. Indiferent de intenția lui Satana asupra vieții tale, spune-i că gata ajunge și alungă-l din toată ființa ta - trup, suflet și spirit –, din familia și bunurile tale.

Domnul te așteaptă să-ți faci partea ta pentru ca El să o facă pe a Lui. Dacă ai trăit în păcat sau umblat departe de Dumnezeu - și, prin urmare, vrăjmașul te-a atacat – împacă-te cu Atotputernicul, pentru că El va confirma imediat porunca pe care o dai.

 

Întru Hristos, cu dragoste

 

 R. R. Soares

Rugăciune

Domnul fie cu voi!