Mesajul zilei

09/10/2017 - DOVEDEȘTE CINE ESTE DUMNEZEUL TĂU

“Frații mei care se suiseră împreună cu mine au tăiat inima poporului, dar eu am urmat în totul calea Domnului Dumnezeului meu.”

Iosua 14.8

Iosua și Caleb erau printre cei 12 spioni trimiși să spioneze Canaanul și să aducă vești bune de acolo. Cu toate acestea, la 45 de ani după acest eveniment, Caleb - la vârsta de 85 de ani, dar cu aceeași putere ca atunci când le fusese făcută făgăduiala - vede că Iosua putea să ezite și să nu-i dea pământul care, prin Moise, Dumnezeu îi făgăduise poporului . Acest lucru ne arată că nu este suficient să ne amintim că ceva a fost garantat de Tatăl; trebuie să ne străduim de asemenea să nu lipsească nimic în tot ce ne-a dat El. Caleb era ferm cu Iosua - și oricine, de fapt, vrea să câștige, nu poate acționa altfel.

Este interesant să observăm cum acționează persoana care este din Dumnezeu. Zece spioni au fost judecați de Domnul și au plătit un preț foarte scump pentru rebeliunea lor. Cu toate acestea, Caleb nu i-a făcut bandiți și nici nu a folosit un alt termen peiorativ - dimpotrivă, i-a numit frați. În acest sens, vedem că respectarea vecinului, chiar și a celui care greșește, ar trebui să fie o practică obișnuită în viața tuturor celor care, de fapt, slujesc lui Dumnezeu.

Acei spioni s-au suit cu Caleb, dar au coborât cu o altă viziune. Fratele meu, ai grijă să nu te ridici cu slujitorii adevărați ai Domnului și să cobori înfrânt. Oricine se înalță în prezența Celui Prea-Înalt nu poate lăsa diavolului să-i arate nimic, dar are obligația de a vedea numai ceea ce îi dezvăluie Dumnezeu; la urma urmei, este către Autorul mântuirii noastre că trebuie să privim.

Pentru că au lăsat dușmanul să le prezinte dificultăți, au adus vestea proastă. Atenție, nu aveau acest drept! Dumnezeu nu ne va da niciodată o misiune de a ne întoarce cu cuvintele adversarului în gura noastră. Trebuie să avem întotdeauna Vestea Bună, căci oricine se lasă dus de șmecheriile adversarului, mărturisește că nu l-a avut pe Isus ca Țelul Său. Pe de altă parte, persoana care se uită la Domnul, chiar dacă moare, va trăi. Trebuie să fii atent cu vestea proastă, deoarece contaminează chiar și pe cei mai dedicați.

Răul este atât de periculos încât, dacă îi acorzi cea mai mică atenție, te va contamina. De fapt, veștile rele topesc inimile oamenilor și transformă eroii în lași. Acesta a fost cazul, de exemplu, cu marele Ilie. După ce s-a confruntat cu cei 400 de proroci ai lui Baal și cu 450 de post idoli, a fugit când a auzit că Izabela voia să-l omoare (1 Împărați 19). Când spui ceva - bun sau rău - să te rogi și nu accepți frica din inima ta.

Cei care rămân fermi în ascultarea Domnului găsesc calea către succes. Asta a făcut Caleb! Așa cum a dovedit cine este Dumnezeul său, tot așa trebuie să fie și scopul vieții tale întru totul. Fiecare misiune pe care El o va da va fi pentru binele tău. De aceea, ascultă porunca divină și nu permite nimănui să ia ceea ce ți-a fost promis!

 

Întru Hristos, cu dragoste

 

R. R. Soares

Rugăciune

Domnul fie cu voi!