Mesajul zilei

10/10/2017 - DOMNUL ESTE CĂPETENIA

“După moartea lui Iosua, copiii lui Israel au întrebat pe Domnul şi au zis: "Cine dintre noi să se suie întâi împotriva canaaniţilor ca să pornească lupta cu ei?"

Judecători 1.1

Dacă, la fiecare pas, l-am întreba pe Domnul ce să facem - după cum a făcut poporul Israelului după moartea conducătorului lor - fără îndoială că am fi îndrumați de El și nu am pierde nici o bătălie. Fratele meu, ispitele sunt reale, iar în spatele lor se află dușmanul, care vine pentru a fura, a înjunghia și a prăpădi (Ioan 10:10). De aceea, trebuie să fim vigilenți pentru a-l împiedica să se apropie, dar, din nefericire, noi am acționat ca oameni cărora le place să se joace cu păcatul. Acum trebuie să acordăm atenția cuvenită Domnului, care ne avertizează despre ceea ce plănuiește să facă cel rău, pe măsură ce ne dă târcoale ca un leu (1 Petru 5:8).

Iosua a învățat foarte mult de la Moise, fiindcă a fost alături de el zeci de ani și a fost ales de Dumnezeu însuși a-i fi urmaș acelui mare rob al Domnului. Iosua a primit făgăduieli minunate din gura Celui Prea-Înalt, dar, așa cum se întâmplă cu toți cei născuți în această lume, a murit. Cu toate acestea, în acele zile, Israelul învățase deja suficient, de exemplu, să nu facă așa cum fac păsările atunci când aud un zgomot, zboară fără rost și intră în plase. În schimb, israeliții s-au adunat și s-au rugat celui Atotputernic, cerând îndrumare.

Dacă am face așa mereu, înainte de fiecare decizie, am fi îndrumați și nu ne-am poticni. Vedeți, ispitele îi înving numai pe cei care se cred puternici și se comportă ca un fariseu citat de Isus într-una din pildele Lui (Luca 18: 9-14), care se considera mai presus decât semenii lui. Dar cel care face ca vameșul, care era îndreptățit să se roage pentru milă, știe că are nevoie de mila divină și o cere.

Nu te juca cu ispita; ai puterea de a-i spune nu. Cine trebuie să se împotrivească diavolului ești tu - și dacă o vei face, va fugi de tine(Iacov 4:7). Cu toate acestea, dacă te "joci cu focul", te vei arde, ca și în cazul lui David, care ar fi putut spune nu ispitei și să nu se uite la cum se scălda Bat-Seba, dar nu a făcut-o. Uite, nu ești mai puternic decât regele iubit; prin urmare, nu te implica în păcat, la urma urmei, în acesta constă puterea seducătoare a lui Satan să te ducă la "ulciorul" răului. Ceea ce te ispitește nu este dragostea care trebuie să existe între creștini, familie sau prieteni, ci "ce-i mai bun" pe care iadul l-a produs pentru te aduce în posesiunile sale murdare.

Acum, înaintea lui Dumnezeu, spune nu ispitei și decide să nu mai apreciezi păcatul. Oricine a ajuns la limită, dacă va face un alt pas, va cădea în abis. Rezistă diavolului și el va fugi cu tot planul său diabolic. Începe acum să ceri Celui Prea-Înalt îndrumare în orice situație. Ești privilegiat, pentru că Împărăția Domnului ți-a fost destinată, dar nu uita că Isus este Căpetenia!

 

Întru Hristos, cu dragoste,

 

R. R. Soares

Rugăciune

Domnul fie cu voi!