Mesajul zilei

12/10/2017 - DOMNUL ESTE CU TINE

“Domnul i-a zis: Eu voi fi cu tine, şi vei bate pe Madian ca pe un singur om.”

Judecători 6.16

Ascultând prorocul Domnului explicând poporului Israelului de ce madianii îl atacau, Ghedeon a crezut că Cel Prea-Înalt era cu el. Apoi, orice i-ar fi fost poruncit să facă, ar face cu ușurință. Cu noi, fratele meu, același lucru trebuie să se întâmple; dacă Domnul, prin Cuvântul Său, ne poruncește să facem ceva, nu putem fi neascultători sau timizi, căci aceștia vor gusta a doua moarte (Apocalipsa 21:8).

Israeliții l-au rugat pe Domnul să-i izbăvească de vrăjmașii lor, dar, în loc să răspundă direct la cererile lor sau să trimită un vânt puternic care i-ar mătura pe adversari în mare, Dumnezeu le-a trimis pe unul dintre robii Săi cu mesajul potrivit. Dacă treci printr-o anumită criză și ceri Tatălui să te elibereze, ascultă ce va predica pastorul tău și veghează asupra a ceea ce, prin lectura Bibliei, va veni în inima ta, căci așa răspunde Atotputernicul.

Mesajul profetului a umplut inima lui Ghedeon cu credință. Nu știm dacă a vărsat lacrimi, a postit sau dacă i-a luat mult timp să planteze grâul. Dar, când câmpul de porumb a fost copt și a lucrat boabele pentru a le păstra în siguranță de mâinile Madianilor, Îngerul Domnului i s-a prezentat și i-a dat cuvinte încurajatoare precum cel pe care-l studiem. De-a lungul perioadei următoare, de când a ascultat mesajul divin, Cel Prea-Înalt a venit să fie cu el - și tot așa se întâmplă oricăruia care acționează în acest fel, pentru că Dumnezeu este cu toți cei care sunt dispuși să îndeplinească ceea ce spune El .

În a-L sluji pe Tatăl, nu ar trebui să lăsăm urmă de îndoială. Când suntem legați de El, până și cel mai mic detaliu ne este dezvăluit. Deci, dacă misiunea pare a fi greoaie sau dificilă, nu-ți lăsa nici o secundă inima să fie umplută de frică, pentru că Dumnezeu, care ne-a dat astfel de responsabilitate, va merge înaintea noastră și va face lucrarea (1 Tesaloniceni 5:24). El i-a spus lui Ghedeon: Eu voi fi cu tine, şi vei bate pe Madian ca pe un singur om.

Madianii erau la fel de numeroși ca nisipul mării. Ei au venit bine pregătiți, înarmați până în dinți și hotărâți să-i umilească și să-i jupoaie pe israeliți. Dar acum ar fi altfel, pentru că în Israel era un om pe care Domnul se baza: Ghedeon, care avea sarcina de a elibera poporul, pentru că pentru asta Domnul îl chemase.

Fratele meu, dacă ai auzit vreodată vocea lui Dumnezeu cu privire la problemele tale, ale familiei tale sau ale comunității, nu te teme. Du-te și ia-ți în stăpânire binecuvântarea ta. Cel Prea-Înalt va fi cu viața ta, dacă nu te vei văicării. Cu El, alături de tine, vei birui orice atac din iad. Prin urmare, deși bătălia pare mare, nu uita că cu Atotputernicul alături va fi ca și cum ai învinge un singur om. Lupta va fi mult mai mică decât crezi, pentru că Domnul este cu tine.

 

Întru Hristos, cu dragoste,

 

R. R. Soares

Rugăciune

Domnul fie cu voi!