Mesajul zilei

13/10/2017 - URMEAZĂ ÎNDRUMAREA DIVINĂ

“Fiindcă ea stătea multă vreme în rugăciune înaintea Domnului, Eli se uita cu băgare de seamă la gura ei.”

1 Samuel 1.12

Ana a fost un rob al lui Dumnezeu care, pentru că nu putea fi mamă, a decis să-l caute pe Cel Prea-Înalt, crezând că El îi va asculta jalba și îi va da sarcina atât de dorită. Apoi s-a dus la templu și și-a deschis inima astfel încât, observată de preotul Eli, a fost luată drept beată. Tot ce s-a întâmplat până în acel moment nu a fost întâmplător. Fratele meu, oricine alege să caute prezența Domnului pentru rezolvarea unei probleme, trebuie să se aștepte ca El să-l călăuzească. Dar să fie clar: pentru că este înțelept, Dumnezeu va îndruma pașii celui care cere până când acesta va fi victorios și niciun eveniment nu va trece neobservat de El.

Pentru a obține harul divin, este necesar ca omul să-L caute pe Domnul până când certitudinea ajunge în inima sa. Astfel, multe lucruri bune se vor întâmpla, deoarece este sub supravegherea Celui Prea-Înalt, care-L va îndruma asupra a ceea ce împiedică un răspuns afirmativ la cererea lui și ce trebuie să facă pentru a nu avea alte piedici în calea lui. În unele cazuri, el trebuie să se împace cu Dumnezeu prin mărturie și abandonarea păcatelor, devenind ferm în credință.

Fratele meu, nu trebuie să intri în luptă spirituală cu o inimă împărțită. Ana avea dreptate că Domnul era îndeajuns de puternic pentru a o vindeca de sterilitate. Biblia, apropo, învață că cei care se apropie de Tatăl nu trebuie doar să creadă în toată puterea Lui de a rezolva orice problemă, ci și să aibă încredere că El dorește să facă acest lucru, iar atunci este clipa când Dumnezeu va face.

Hotărâtă să scape de sterilitate - care la vremea aceea era considerată o rușine - Ana a mers la casa lui Dumnezeu. Pentru ea, nu conta ce ar putea crede cineva; a făcut doar ce i-a spus credința ei. Cum preotul Eli nu era în spirit, nu înțelegea ce se întâmpla în inima acelei femei și, uitându-se la omenesc, credea că e beată. Dar era necesar să o vadă rugându-se lui Dumnezeu în acest fel.

Ceea ce i s-a întâmplat nu a fost din întâmplare - și nici nu există întâmplări sau coincidențe cu noi când ne permitem să fim conduși de Duhul Sfânt. Credința ne învață chiar și gesturile pe care ar trebui să le folosim. Pe de altă parte, inamicul se străduiește să existe nerăbdare din partea noastră sau să renunțăm. Cert este că, pentru cei care au încredere în Domnul, este suficient să se roage o dată, după care să vegheze în rugăciune cu acțiuni de mulțumire. Cei care nu acționează în acest fel și nu respectă instrucțiunile divine nu primesc nimic de Sus.

Domnul este Tatăl și de aceea se adresează celor care merg la prezența Lui în căutarea soluției la relele lor. Prin urmare, fratele meu, este important să crezi că El te va conduce să îți îndeplinești cererea. Deci, în orice situație, chiar și în cea mai neplăcută, observă că mâna divină va acționa. Uneori, Cel Prea-Înalt chiar permite diavolului să se arate "victorios", astfel încât copilul lui Dumnezeu să fie mai hotărât și să nu rămână fără binecuvântare.

 

Întru Hristos, cu dragoste,

 

R. R. Soares

Rugăciune

Domnul fie cu voi!