Mesajul zilei

15/10/2017 - FACEȚI BINELE

„O privire prietenoasă înveselește inima, o veste bună întăreşte oasele.”

Proverbe 15:30

A fi luminați de Duhul Sfânt ne face foarte bine. De fapt, veștile bune ne ridică și ne întăresc pentru a lupta - iar acesta este un lucru bun. Până la urmă, sufletul nostru trebuie să fie mereu plin de bunăvoință și bucurie. Totuși, cei care nu au această lumină divină au inimile închise și nu primesc ce e cel mai bun de la Domnul în viețile lor.  

Nu există ceva mai binecuvântat decât înțelegerea pe care Sfântul Duh ne-o dă prin Scripturi, căci întreaga noastră ființă este răsplătită cu revelarea cuvântului lui Dumnezeu. De fapt, înțelegerea voinței divine ne luminează ochii, ne întărește spiritul - pentru a putea vedea oportunitățile oferite - și ne permit să îndeplinim planul Preamăritului, care ne va conduce automat la victorie. 

Pe de altă parte, cel care nu înțelege Scripturile cu adevărat, chiar dacă se străduiește, nu va avea mult succes în viață. Această persoană este mereu prost dispusă și nu are încredere în nimeni și nimic. Mai mult, inima lui este mereu închisă și zilele lui sunt mereu triste. Chiar și cu resurse, această persoană nu se poate bucura de ceea ce i-a fost dat.

Nimeni nu știe mai bine decât Creatorul ce îi trebuie sufletului uman. Adevărul este că dacă persoana noastră adevărată nu se bucură cu Dumnezeu, nu va fi niciodată fericită cu adevărat. Triști și înfrânți sunt cei care trăiesc închiși, închiși în ei înșiși și care nu lasă bucuria Domnului să le invadeze inima. Aceștia nu vor descoperi niciodată calea spre fericire. Cei care disprețuiesc ce le dă Sfântul Duh atunci când au nevoie vor descoperi că au făcut cea mai mare greșeală.

Pe de altă parte, cei care ascultă propovăduirea Bunelor Vești devin mai vii și mai puternici pentru a putea face față luptelor și a ieși victorioși. Prin urmare, nu trebuie niciodată să ne lepădăm de Domnul sau să nu Îi dăm primul loc în viețile noastre. Trebuie să trăim această bucurie adevărată, care este mai mult decât mulțumirea divină: este chiar puterea lui Dumnezeu în viața noastră!   

Frații mei, fiți atenți ce faceți cu revelarea biblică pe care o primiți. Înțelegerea revelată are puterea de a vă întări întreaga structură. Totuși, dacă nu o acceptați, lipsa acesteia vă va face mai slabi. Este bine să decideți să faceți un obicei din a asculta poruncile divine pentru a ocupa locul care v-a fost menit. Știți când Iisus privește către voi, căci inimile voastre se bucură.

Cei care se lasă slăbiți din interior vor cădea în capcanele diavolului atunci când vor fi ispitiți. Inițial, Satana vine încet, se erijează într-un prieten, dar când te aștepți mai puțin, te face să cazi. Totuși, cei care cred cu fermitate în Preamăritul și sunt hotărâți să obțină tot ce este al lor, nu numai că vor avea succes în tot ceea ce vor întreprinde, dar vor avea și suficientă putere pentru a înfrânge dușmanul în toate atacurile sale.

Întru Hristos, cu dragoste,

R. R. Soares

 

Rugăciune

Domnul fie cu voi!