Mesajul zilei

17/10/2017 - TREBUIE SĂ CEREȚI

„Ai milă de mine, Dumnezeule, ai milă de mine! Căci în Tine mi se încrede sufletul; la umbra aripilor Tale caut un loc de scăpare, până vor trece nenorocirile.”

Psalmii 57:1

Psalmistul făcuse tot ce trebuia, pentru că îndeplinise poruncile. Apoi, L-a rugat pe Domnul să aibă milă de el. Sufletul trebuie să creadă în Dumnezeu, să se adăpostească la umbra aripilor Preamăritului și să nu plece de acolo atâta timp cât răul atacă.

Trebuie să ții seamă de îndrumările din scripturi pentru ca Domnul să aibă milă de viața ta. Dacă ai vreun păcat ascuns în inimă, nou sau vechi, trebuie să știi că un perete a fost ridicat și Creatorul nu poate să Își pogoare binecuvântarea asupra ta. Există persoane care cred că păcatele foarte vechi nu trebuie mărturisite. Vezi bine, dacă cineva ar sustrage orice sumă de la angajatorul tău, spre exemplu, sau ar face orice altă faptă condamnată de Cuvânt, nu contează cât timp a trecut, trebuie să se împace cu cei cărora le-a greșit pentru ca legătura lui cu Domnul să nu fie întreruptă.

Psalmistul se declară pregătit să primească mila divină, după ce a îndeplinit voința Atotputernicului. Dacă citim Marcu 9:17, unde ni se vorbește despre vindecarea unui tânăr posedat de un duh mut, vom vedea că diavolul a putut fi alungat doar după ce Dumnezeu l-a făcut pe om să înțeleagă că greșeala sa este cauza opresiunii. Acest subiect este serios și oricine dorește să meargă împreună cu Dumnezeu și să Îi primească mila trebuie să se îndrepte. Altfel, nu va primi acest dar divin.

Fiind în regulă cu Dumnezeu, psalmistul I-a cerut Domnului să aibă milă de el. Știa că nimic nu l-ar fi putut opri din a fi binecuvântat cu mila Lui. Așadar, David era sigur că nu exista nimeni și nimic care să îl țină departe de Eternitate. Dar atenție mare! Deși era bun și nestingherit, sufletul său trebuia să creadă în Preamăritul, pentru că, dacă nu ar fi existat siguranță în credința lui, nu ar fi fost suficient să strige către Creator.

David a înțeles de asemenea că era necesar să se adăpostească la umbra aripilor lui Dumnezeu - pentru a primi făgăduielile pe care El le face pentru noi. Cel care trăiește departe de promisiunile divine, când va avea nevoie va striga, dar nu va fi ajutat. Astfel, în caz de atacuri infernale, fie că este vorba despre boală, probleme acasă, financiare sau de orice altă natură, să te adăpostești mereu sub aripile binecuvântate ale Tatălui!

Secretul constă în a ne supune voinței lui Dumnezeu întotdeauna și mai ales în cazul vreunei încercări. Atacurile răului nu sunt fapte izolate. Orice ispită de orice fel este izbucnirea unui plan diabolic foarte bine pregătit pentru a îți lua coroana de pe cap și a te conduce în iad. Așadar, fi puternici, nu te supune niciodată diavolului. Caută refugiu doar în cuvântul lui Dumnezeu căci atunci planurile răului nu vor avea putere să îți fure cel mai de preț dar de la Dumnezeu - salvarea. Bucură-te de mila Lui!     

 

Întru Hristos, cu dragoste,

R. R. Soares 

Rugăciune

Domnul fie cu voi!