Mesajul zilei

18/10/2017 - COMPARAȚIA DIVINĂ

„Mai mult prețuiește săracul care umblă în neprihănirea lui, decât un bogat cu buze stricate și nebun.”

Proverbe 19:1

Adevărații înțelepți nu sunt întotdeauna cei mai de succes din punct de vedere material. Cei care sunt perverși cu vorba vor suferi cele mai mari decepții, pentru că s-au îndepărtat de Tatăl. Uite o lecție de reținut: Domnul spune că săracul care umblă în neprihănirea lui prețuiește mai mult.

Cel care respectă Cuvântul lui Dumnezeu nu va fi întotdeauna cel mai prosper din punct de vedere material. Evident, pentru că știe că există limite stabilite de Preamăritul, nu va cădea în necinste, nu se va implica în fraude și deseori are de pierdut. Dar Dumnezeu - care este plin de înțelepciune și va decide soarta tuturor într-o zi - preferă această persoană în locul celor perverși cu vorba.

Dumnezeu a grăit că cel care vorbește cu viclenie, chiar dacă este considerat de mulți înțelept și victorios, pierde în fața Tatălui - pentru că nu este important cum este recunoscut un om de către ceilalți, ci mai degrabă ce spune Creatorul despre el. Preamăritul spune că cel care minte, înșeală și flatează - cel care folosește cuvinte mincinoase- este un neghiob. Pentru că la ce foloseşte unui om să câştige toată lumea, dacă îşi pierde sufletul? (Marcu 8:36). Sau ce ar da un om în schimb pentru sufletul său? (Matei 16:26). Suntem ființe eterne și dacă avem discernământ nu vom intra niciodată în ceva care poate să ne facă să ne pierdem fericirea eternă, care este rezervată pentru cei care se străduiesc să nu fie pângăriți.

Cea mai mare geșeală pe care o poate comite cineva este să facă fapte rele pentru a prospera, a obține avantaje sau a se bucura de plăceri interzise. Pare că umanitatea a luat-o razna! Nu am mai văzut atâția oameni comițând adulter ca acum. Într-adevăr, numărul celor care se lasă duși de minciunile diavolului este atât de mare încât și-au pierdut respectul pentru poruncile biblice. Unii chiar cred că situația lor este diferită și se gândesc că Preamăritul nu îi va pedepsi. Dar sunt neghiobi, pentru că apelează la viclenie, care îi conduce la cele mai mari decepții - și îi distanțează de Tatăl.

Spre deosebire de omul care se consideră victorios și onorabil, de cine poartă cele mai bune straie, care trăiește în cele mai bune locuri și ocupă cele mai respectate poziții din societate, Dumnezeu se uită în interior (1 Samuel 16:7) și acest lucru va conta în Ziua Judecății de Apoi.

Acest pasaj din Proverbe aduce una din cele mai importante lecții: dacă ascultăm Cuvântul lui Dumnezeu, indiferent dacă avem prea multe sau prea puține, nu ar trebui să ne lăsăm atrași în perversitate, lipsă de respect pentru Cuvântul viu sau ispită. Așadar, frații mei, nu putem face ceva ce nimeni nu poate face, căci dacă ne permitem să ne controleze viețile și dorințele, ne va face să ne purtăm ca cei care vor fi condamnați la suferința eternă. Preamăritul nu este împotriva prosperității, succesului și plăcerilor pe care El le-a creat pentru a ne ferici. Toate lucrurile sunt îngăduite, atâta timp cât sunt în limitele Cuvântului Său (1 Corinteni 6:12, 10:23).      

Întru Hristos, cu dragoste,

R. R. Soares

 

Rugăciune

Domnul să vă lumineze!