Mesajul zilei

20/10/2017 - CUM SĂ ÎNFĂPTUIM CORECT LUCRAREA

"Care este atunci răsplata mea? Este să vestesc fără plată Evanghelia pe care o vestesc, şi să nu mă folosesc de dreptul meu în Evanghelie.”

1 Corinteni 9:18

Cei care lucrează fac acest lucru pentru a primi un salariu. Cel care cultivă se gândesc să culeagă roadele. Cel care propovăduiește Evanghelia trebuie să se gândească la răsplata pe care o va primi de la Domnul. Trebuie să strângem comori în Ceruri (Matei 6:19,20). Nu percepe și nu accepta niciodată o plată pentru ce faci în numele lui Dumnezeu. Urmează sfatul lui Pavel: Nu abuza de puterea ta în Evanghelie (Matei 10:8).

Toată munca prin Evanghelie va fi răsplătită. Cei chemați să îl slujească pe Preamăritul în ultimul moment vor primi aceeași răsplată ca cei care fac acest lucru de la început (Matei 20:1-16). Domnul răsplătește așa cum dorește El și, fără îndoială, este cel mai bine. Ar trebui să ne gândim cu speranță la răsplata pe care o să o primim de la El. Totuși, trebuie să Îi respectăm îndrumările întocmai căci altfel va trebui să plătim pentru răul făcut, adică pentru viețile care vor fi pierdute prin exemplul greșit pe care noi l-am dat.

Munca noastră prin Dumnezeu este ca cea a unui agricultor care face recolta. Dacă plantează Sămânța adevărată și eternă, va avea o recoltă mai mare decât însăși plantația. Dumnezeu dă recoltă dacă aratul și irigatul au fost făcute la momentul potrivit. David a fost nerăbdător să afle ce răsplată va oferi Saul celui care îl va înfrânge pe uriaș (1 Samuel 17). Ceea ce ne este promis trebuie să ne și bucure sufletul. Un lucru este cert: Domnul nu se lasă batjocorit - vom semăna ceea ce am secerat (Galateni 6:7). 

Nu este greșit să pui ochii pe răsplată. Iisus însuși a promis că vom primi de 30, 60 și 100 de ori (Matei 13:23, Marcu 4:20). De ce să nu dorești și să ceri ce ți-a fost promis? Desigur, Îl servim pe Domnul din iubire. Cu toate astea, ne purtăm ca fermierul: iubește pământul, pentru că îi asigură subzistența. Nu e niciun rău în faptul că semănăm cu lacrimi pentru a ne întorce cu veselie la snopii noștri (Psalmi 126:5,6).

Secretul este să ne păstrăm comorile spirituale pentru eternitate. Acolo nu va fi nimic de făcut, ci vom găsi răsplata pentru ceea ce am făcut pe pământ, în timpul în care l-am slujit pe Dumnezeu. Cei care au lucruri mai importante de căutat, vor fi rușinați și disperați când vor vedea că nu primesc nimic. Ai grijă ce faci cu darurile pe care le-ai primit (Matei 25:14-30)!

Mulți din slujitorii lui Dumnezeu fac un lucru ilogic. Ca și Ghehazi, pun ochii pe răsplata pe care un „general din Siria” le-o poate da (2 Regi 5:20). Sunt persoane care ajung la limita absurdului în încercarea de a îndeplini misiunea care le-a fost dată. După părerea mea, creștinii nu ar trebui să vorbească despre drepturi de autor pentru cântecele pe care le pot compune sau înregistra. Dacă compania de discuri dorește să plătească, atunci treaba ei.

Robii lui Dumnezeu ar trebui să fie impresionați de șansa de a face ceva pentru Domnul. Niciodată să nu cauți răsplată de la oameni, să ceri sau accepți vreo plată pentru ceea ce faci în numele Domnului. Nu face abuz de puterea pe care o ai prin Evanghelie.    

 

Întru Hristos, cu dragoste,

R. R. Soares

 

 

Rugăciune

Domnul fie cu voi!