Mesajul zilei

21/10/2017 - CELE ȘASE LUCRURI

“Să trăim frumos, ca în timpul zilei, nu în chefuri și în beții; nu în curvii și în fapte de rușine; nu în certuri și în pizmă”

Romani 13:13

Eliberați din tărâmul întunericului, trebuie să mergem în lumină. Sunt șase lucruri de care trebuie să fim conștienți și să nu le facem pentru a primi slava Domnului, către care am fost chemați: lăcomia, beția, minciuna, desfrâul, certurile și invidia.

În momentul în care Îl acceptăm pe Iisus ca Mântuitor, controlul întunericului asupra vieților noastre s-a încheiat. Ceea ce a scris apostolul Pavel în acest verset are o importanță fundamentală pentru ca noi să putem merge pe calea lui Dumnezeu cu sinceritate. Fiind fiii luminii, nu ai întunericului, trebuie să avem grijă la faptele noastre pentru ca Tatăl să poată fi slăvit prin noi.

Apostolul nu a scris acest lucru bazându-se pe propriile idei, ci călăuzit fiind de Preamăritul. Acesta enumeră șase lucruri care ne pot abate de la Calea noastră nouă în viață. Dacă ne păzim de ele, slava va fi cu noi.

Lăcomia. Progresul științei, industrializarea și creșterea economică din țara noastră au adus avantaje și dezavantaje societății noastre. În încercarea de a câștiga mai mult, compușii chimici au fost dezvoltați care provoacă dependență. Industria alimentelor a creat un contingent vast de “dependenți” de bunătăți. Consecințele sunt dezastruoase: obezitate, diabet, cancer etc.

Băuturile. Nu toate drogurile sunt interzise. Foarte obișnuit astăzi, la masă, la sărbători sau adunări familiale este să servim whisky, o bere și altele. Rezultatul: numărul alcoolicilor este enorm. Accidentele spre exemplu, care s-au produs din cauza acestor subsanțe au distrus și mutilat vieți. Mai mult, sunt făcute tot felul de transgresiuni.

A păgubi. Mulți comit acest tip de păcat, pornind de la furt, tâlhărie, deturnare, plata salariilor sub serviciile prestate, bârfa, până la adulter, care este o modalitate perversă de a face partea trădată să sufere, precum și de a distruge fericirea multora.

Desfrâul. O viață desfrânată este o viață în care nu există moralitate din anumite puncte de vedere, cum ar fi preacurvia, bețiile și nerespectarea Cuvântului lui Dumnezeu.

Certurile. Cel renăscut nu trebuie să se certe niciodată. Chiar dacă suntem bătuți, nu trebuie să denunțăm greșelile celor care ne atacă. Robul lui Dumnezeu nu trebuie sub nicio formă să  se folosească de puterea argumentului sau chiar forța fizică pentru a se apăra sau a-și exprima drepturile. Cea mai bună soluție este ca totul să fie dus în fața Judecătorului drept. 

Invidia. Acest cuvânt este tradus și prin gelozie. Soțul gelos spune, cu alte cuvinte, că nu crede în iubire și respect reciproc, dar gelozia nu a împiedicat niciodată trădarea. Cel care este invidios pe succesul altuia, spre exemplu, spune același lucru. Din nefericire, invidia apare foarte des în lucrarea lui Dumnezeu, împiedicându-i progresul.

 

Întru Hristos, cu dragoste,

R. R. Soares 

Rugăciune

Domnul să vă lumineze!