Mesajul zilei

22/10/2017 - LIMITA NU ÎL MULȚUMEȘTE PE CELĂLALT

“Fiecare din noi să placă aproapelui, în ce este bine, în vederea zidirii altora.”

Romani 15:2

Trebuie să respecți mereu Cuvântul lui Dumnezeu. Sunt mulți oameni care sunt de acord cu anumite greșeli crezând că se supun Domnului. Cel care „înțelege” păcatul cuiva este la fel de vinovat ca și cel care a comis păcatul.  Într-o astfel de situație, trebuie să-i atragi atenția într-un mod sincer, franc și ferm. Acest lucru contează foarte mult.

În toate deciziile și răspunsurile noastre, trebuie să ne supunem Cuvântului lui Dumnezeu. Dacă suntem sinceri și cerem îndrumare divină, Sfântul Duh ne va călăuzi în orice condiție cu sfaturi adevărate. Frații mei, învățăturile din Cartea Sfântă nu au fost date la întâmplare. De cele mai multe ori, Domnul ne călăuzește în tot ce facem prin ele. Așadar, dacă dorim să îl mulțumim pe Dumnezeu nu ne va lipsi niciodată îndrumarea.

Ceea ce fac mulți, gândindu-se că îl slujesc pe Tatăl, de fapt îl fac pe diavol foarte fericit pentru că, dacă soțul/soția, copiii, rudele și prietenii fac vreun păcat, ei cred că ar trebui să ascundă greșelile și să nu dea socoteală acum. Ori, este exact ce își dorește dușmanul. Ca atare, atunci când îi reproșăm ceva cuiva, în Numele lui Dumnezeu, este ca un act de milă față de persoana afectată. Dacă aceasta are discernământ, nu va respinge niciodată ajutorul. Apostolul lui Dumnezeu, Pavel, a trebuit să îl ocărască pe Petru, dar nu a fost nerespectuos. (Galateni 2:11).

Doar cele necesare pentru lucrarea Lui trebuie să fie permise. Așa că, dacă  ai un copil căzut în homosexualitate, droguri, crimă  sau orice altă faptă condamnată de Scripturi - și îi spui că înțelegi cu speranța că într-o zi se va schimba - acestea sunt atitudini care dau diavolului dreptul de a continua să folosească persoana respectivă.  Frații mei, Biblia Sfântă spune că până și rudele și prietenii trebuie lăsați, la nevoie, pentru Evanghelie (Matei 10:37, Luca 14:26). Între timp, dacă pierdem prietenia cu cineva, trebuie să le arătăm că nu suntem de acord cu atitudinea lor, pentru că aceasta îi va duce în iad.

Folosind Scripturile pentru a arăta cuiva că a greșit îl va face să realizeze în același timp că face ceea ce Satana dorește pentru a-l duce la distrugere. Când va vedea prețul pe care trebuie să îl plătească pentru că nu l-a ascultat pe Domnul, se poate căi și primi iertarea și mila Preamăritului. Dacă ești sincer, onest și ferm, vei face cele mai bune fapte pentru cei care sunt înșelați.

Cel mai grav lucru pe care îl poți face este să înțelegi greșeala cuiva. Conform Cuvântului lui Dumnezeu, dacă păcătuim sau aflăm despre un păcat și nu îl denunțăm, vom primi aceeași pedeapsă ca cei care au păcătuit (Leviticul 5:1). Nu te învinui niciodată pentru greșelile altora, chiar dacă îți este foarte greu. Nu merită să trăim în nedreptatea nimănui. Pentru Evanghelie și Iisus, merită să suferim. Domnul a spus că, dacă lăsăm prieteni, proprietăți, rude sau orice alte bunuri pentru El, vom primi mult mai mult prin răsplata eternă.

 

Întru Hristos, cu dragoste,

R. R. Soares

 

 

Rugăciune

Domnul să vă binecuvânteze!