Mesajul zilei

23/10/2017 - UN EXEMPLU DE URMAT

„ Ştiu că, dacă vin la voi, voi veni cu o deplină binecuvântare de la Hristos.”

Romani 15:29

Atenție la ce trebuie să facem: să fim calzi din punct de vedere spiritual, să fim plini de binecuvântare, căci acest lucru va face foarte mult bine pentru toți, chiar și pentru noi înșine. Totuși, noi trăim în păcat.

În versetul biblic putem vedea că apostolul Pavel s-a pregătit pentru ca, mergând la frații din Roma, să aibă toată binecuvântarea lui Hristos. Ce bine ar fi ca cei care vin în întâmpinarea noastră să aibă același scop! Trăind într-o lume cu atât de multe lucruri rele - care din păcate ne otrăvesc de multe ori - vizita cuiva plin de binecuvântări cerești ar fi foarte bună pentru noi!

Atât cei salvați cât și cei pierduți au nevoie de o persoană care trăiește în deplină binecuvântare de la Hristos. Ispita ajunge la toți, chiar și cei mai sfinți. Așadar, când ne aflăm în fața unui individ care respiră prezența Domnului, un cuvânt inspirat ne-ar putea scoate din abis și schimba cursul vieții noastre. De asemenea, cei care au fost bolnavi, plini de probleme sau tentați să se abată de la Calea Domnului, vor avea ochii deschiși și se vor baza pe credință.

Făcând cu toții parte din Trupul lui Hristos (1 Corinteni 12:12-31), suntem de asemenea legați unul de celălalt. Deci, dacă unul cade, cu toții avem de suferit. Dar dacă cineva căzut se ridică în credință, vom avea o răsplată imensă. Cel abătut astăzi poate fi o binecuvântare pentru noi mâine.

Nu este corect să ne purtăm precum Cain care I-a spus Domnului că nu este păzitorul fratelui său Abel (Facerea 4:9). Nu putem uita că am fost aduși în Împărăția lui Dumnezeu pentru a-L servi. A spune „Aleluia” toată ziua, spre exemplu, gândindu-ne că îl slujim pe Domnul este o mare greșeală. Îl slujim pe Domnul atunci când Îi ascultăm poruncile. Frații mei, avem o lume de hrănit, cu Pâinea Vieții.

Noi, creștinii am căzut când am fost fără puterea divină, dar, umpluți de integritatea binecuvântării, îi vom ajuta pe frații noștri să nu mărturisească greșit despre virtuțile lui Iisus. În cele din urmă, noi și toți cei salvați suntem scrisori vii scrise de Domnul pe care le vor citi cei pierduți pentru ca ei să știe care este voia Domnului pentru ei (2 Corinteni 3:3).

Frații mei, haideți să fim atenți la ceea ce facem și să nu trăim decât dacă transmitem mai departe Vestea cea Bună a Domnului, pentru că voi sau unii de-ai voștri ar putea avea nevoie de ajutorul divin. Ajutorul lui Dumnezeu  nu vine într-o formă mistică, ci, prin intermediul fiilor  Săi, care trăiesc în prezența Lui și se bucură în totalitate de darurile Lui.

Întru Hristos, cu dragoste,

R. R. Soares

 

 

Rugăciune

Domnul să vă lumineze!