Mesajul zilei

24/10/2017 - NUMIȚI SFINȚI

„Către Biserica lui Dumnezeu care este în Corint, către cei ce au fost sfinţiţi în Hristos Iisus, chemaţi să fie sfinţi, şi către toţi cei ce cheamă în vreun loc Numele lui Isus Hristos, Domnul lor şi al nostru”

1 Corinteni 1:2

Câtă responsabilitate! Suntem cu toții numiți sfinți - și nu putem nega Cuvântul lui Dumnezeu. În acest scop, secretul este să strigăm Numele lui Iisus și să nu le permitem altora să ne ia coroana de pe cap. Fără sfințenie vom fi pierduți!

Rolul nostru în fața tuturor are o importanță deosebită. Domnul nu ne-a salvat ca să trăim în continuare în greșeala trecutului, ci ne-a dat o nouă viață. Așadar, frații mei, dacă dușmanul vine să te ispitească să te întorci la vechile păcate, fi fermi în credința ta, mustră-l și poartă-te ca o persoană care a fost sanctificată pentru a afirma virtuțile Lui, Cel care te-a salvat.

Este de datoria ta să îți asumi rolul de sfânt. Dacă lași făptura veche să revină și să facă fapte nesfinte, Îl vei nega, cu alte cuvinte, pe Dumnezeu, care spune că dacă este cineva în Hristos, este o făptură nouă (2 Corinteni 5:17). Nu lăsa niciodată dușmanul să te folosească pentru scopuri rele. Fii întotdeauna cel pe care Preamăritul L-a iubit și L-a recreat pentru a-L face biruitor peste toate lucrurile (Romani 8:37).

Cei care ascultă mesajul Evangheliei sunt chemați să se alăture poporului lui Dumnezeu. De fapt, reconstrucția a fost făcută pentru toți oamenii - și toți au dreptul la această binecuvântare. Totuși, mulți vor irosi această oportunitate și vor continua să trăiască în păcat, însă într-o zi se vor căi! Dar din păcate vor descoperi că este prea târziu. Frații mei, nu da spiritului nebuniei satisfacția de a te duce în ruină. Luptă, străduiește-te și nu părăsi tărâmul mântuirii!

Nu trebuie decât să strigi Numele lui Iisus și vei primi mila divină. Prin Hristos suntem salvați, căci avem iertarea completă a păcatelor și suntem renăscuți pentru o speranță vie. Nu trebuie să facem ceva anume pentru a merita acest lucru, decât ceea ce ne învață Scripturile. Cel care îl alege pe Hristos a înfrânt deja toate puterile infernului.

Frații mei, diavolul va încerca să te ducă înapoi în pierzanie, dar să nu permiți acest lucru! Ia controlul asupra noii tale poziții spirituale, fiind puternic și rezistând ispitelor, adversarul va fugi din viața ta (Iacov 4:7). Dumnezeu ți-a pus coroana pe cap; nu lăsa pe nimeni să o ia. Nu trebuie decât să reziști până la sfârșit și vei fi salvat!

Cei care renunță la Calea Sfântă se vor îmbăta cu tristețe și remușcări - pentru ei va fi prea târziu. Deci dacă tentația este puternică, va trebui să plecăm imediat de unde ne ispitește dușmanul și să ne rugăm. Cea mai mare luptă în viață este cea a sfințeniei, căci fără ea nimeni nu Îl va vedea pe Domnul (Evrei 12:14).

Întru Hristos, cu dragoste,

R. R. Soares

 

 

Rugăciune

Domnul să vă binecuvânteze!