Mesajul zilei

25/10/2017 - GÂNDEȘTE-TE BINE!

"Şi noi n-am primit duhul lumii, ci Duhul care vine de la Dumnezeu, ca să putem cunoaşte lucrurile pe care ni le-a dat Dumnezeu prin harul Său.”

1 Corinteni 2:12

Biblia spune că nu am primit duhul lumii, ci că am fost umpluți de Duhul care vine de la Dumnezeu. Există un scop divin în faptul că ne-a dat Duhul Său - care, ca toate celelalte binecuvântări divine, ne este dat gratuit. Nu ar trebui să risipim ceea ce Tatăl ne oferă, ci să ne străduim să cunoaștem ceea ce ne-a fost dat.

       Preamăritul nu ne-ar da niciodată spiritul îndoielii, al confuziei ca să facem fapte rele. Dimpotrivă, fiii Preamăritului nu pot fi răi pentru că nu acesta este duhul care le-a fost dăruit, așa că nu ar trebui să fie răi sau să accepte nenorocirile. Noi suntem diferiți deoarece am primit Duhul lui Dumnezeu care ne întărește pentru a trăi într-un fel care-L mulțumește pe Dumnezeu.

Când omul a păcătuit, a devenit gol, plin de rele: în cele din urmă, Dumnezeu nu se mai afla în inima lui. De fapt, nici banii, nici faima sau nici o familie bună nu pot umple spațiul gol lăsat de Dumnezeu. Doar cu întoarcerea Lui vom fi împliniți.

       După mântuire, Domnul ne umple cu Duhul Său Sfânt - iar prin acest lucru, Domnul are mai multe plănuite pentru noi decât am putea crede: El vrea ca noi să putem să Îi îndeplinim voia. Spre exemplu, prin botezarea noastră întru Duhul Sfânt scopul lui Dumnezeu este creșterea noastră spirituală, de aceea, El ne-a dat Duhul Său pentru ca noi să cunoaștem prin El ce ne-a fost dăruit întru Iisus. Frații mei, mântuirea noastră este mai mult decât schimbarea religiei; este izbăvirea noastră din tărâmul întunecat și strămutarea noastră în Împărăția Domnului (Coloseni 1:13).

Venirea Duhului Sfânt ne umple cu puterea de a-I înfăptui lucrarea și înțelegerea, pentru a ne putea bucura de tot ceea ce ne-a fost dat în mod gratuit prin Fiul Său iubit. Acum, depinde dacă noi credem sau nu în ceea ce ne-a fost dăruit. În acest scop, trebuie să ne străduim să aflăm ce ne aparține prin Iisus. Nu suntem numai păcătoși nenorociți care au fost iertați, ci copii adoptați, moștenitori ai lui Dumnezeu și moștenitori împreună cu Hristos (Romani 8:17). Totul ne-a fost dat prin Fiul Său și nu ar trebui să pierdem vremea sau să întârziem în a înțelege. Dimpotrivă, trebuie să căutăm de la Preamăritul revelația care ne va face mai mult decât biruitori în toate (v.37).

        Atenție: lucrurile care vin de la Dumnezeu nu ne costă nimic. Ca atare, nu trebuie să plătim nimic pentru a le primi - trebuie doar să le acceptăm, crezând în Cuvântul sfânt. Înțelegerea religioasă, conform căreia trebuie să facem promisiuni, sacrificii și să ne pedepsim pentru a merita ceva, nu este biblică și ca atare, trebuie eliminată, pentru că este o negare a revelației divine.

Este important să nu risipim nimic din ceea ce ne-a fost dat în mod gratuit. Dacă nu ne-a costat nimic nu înseamnă, însă, că nu trebuie să căutam, primim sau să ne bucurăm de binecuvântarea cerească. Pentru ca noi să putem avea toate aceste lucruri și a putea astfel să înfăptuim voia lui Dumnezeu, Fiul lui iubit a fost pe crucea Calvarului și a plătit un preț foarte mare acolo. Fă ca acest sacrificiu să merite! 

 

Întru Hristos, cu dragoste,

R. R. Soares 

Rugăciune

Domnul fie cu voi!