Mesajul zilei

26/10/2017 - CREȘTE ȘI VEI PRIMI MAI MULT

"Cât despre mine, fraților, nu v-am putut vorbi ca unor oameni duhovniceşti, ci a trebuit să vă vorbesc ca unor oameni lumeşti, ca unor prunci în Hristos.”

1 Corinteni 3:1

       Pavel ar fi putut să le dea mai multe fraților din Corint. În aceeași manieră, viziunea noastră îngustă nu Îi permite Domnului să ne dea mai mult. Totuși, dacă suntem înțelepți, inima Tatălui se va bucura (Proverbe 23:15). Pentru aceasta, trebuie să creștem în credință și să nu îl supărăm pe Preamăritul, pentru că mai are multe să ne dea.

      Vizita apostolului ar fi putut fi mai utilă pentru creșterea acelor frați, dar, din păcate aceștia erau „oameni lumești” și astfel, minunata înțelegere pe care Duhul sfânt i-a dat-o lui Pavel nu le-a putut fi transmisă, iar Pavel a trebuit să le vorbească despre lucrurile simple legate de Dumnezeu. Același lucru ni se va întâmpla și nouă dacă nu ne maturizăm din punct de vedere spiritual. Trebuie să ținem minte că principiul biblic este să dăm mai mult celor care au mai mult (Luca 12:48)

     Trebuie să recunoaștem că ceea ce s-a întâmplat în Biserica din Corint s-a întâmplat și în bisericile noastre. Chiar și oamenii educați, cunoscuți pentru înțelepciunea lor, nu au încercat acest lucru. Din păcate, majoritatea au vrut mai degrabă să știe că cineva se va ruga pentru cei bolnavi, presiona sau provoca oamenii să facă o ofertă mai bună, cu promisiunea că cei care fac aceste lucruri vor prospera. Când individul se dezvoltă din punct de vedere spiritual, lasă deoparte lucrurile copilărești și începe să trăiască la cel mai înalt nivel. 

     Acum, inima oricărui tată se bucură atunci când fiul său devine înțelept în anumite domenii din viața sa. Acest lucru i se întâmplă și lui Dumnezeu, care este Tatăl nostru adevărat. Așadar, dacă suntem înțelepți, vom face și inima Lui să se bucure. Descoperindu-și drepturile întru Hristos, robul lui Dumnezeu învață că Domnul este bun și nu neagă niciodată darurile Sale pentru cei fără prihană (Psalmi 84:11). Dacă Preamăritul se bucură cu noi, nu trebuie decât să credem pentru a primi tot ceea ce merităm și este al nostru.
      Nu „cerși” binecuvântări. Dezvoltă-te spiritual și te vei bucura de toate făgăduielile divine. Tot ce făgăduiește Domnul este deja îndeplinit din partea Lui. Dacă Domnul nu face ceva pentru unul din fiii Lui, este un semn că această persoană încă nu s-a dezvoltat spiritual. Pe de altă parte, pe măsură ce se dezvoltă, robul lui Dumnezeu începe să se bucure de viața prosperă adusă de Iisus (Ioan 10:10). Cum ai trăit până acum? Nu este oare timpul să te dezvolți și să îți iei locul întru Hristos?  Dacă nu vede că crești în credință credință, Domnul se va mânia pe modul în care îl slujești. Eroii credinței aveau o cutezanță care îi înspăimânta chiar și pe dușmani. David, încă un băiat din punct de vedere fizic, dar adult în fața lui Dumnezeu, nu a clipit și nu s-a rugat pentru ce a simțit în clipa în care trebuia să îl înfrunte pe uriaș. Îndată ce a apărut uriașul, a fugit către el (1 Samuel 17). Așa a vrut Tatăl să îl vadă! Te așteaptă lucruri de la Preamăritul pe care nu le-ai mai văzut niciodată. Dezvoltă-te și primește-le! 

 

Întru Hristos, cu dragoste,

R. R. Soares

 

 

Rugăciune

Domnul fie cu voi!