Mesajul zilei

27/10/2017 - ASCULTAREA

"După paisprezece ani, m-am suit din nou la Ierusalim împreună cu Barnaba; şi am luat cu mine şi pe Tit. M-am suit, în urma unei descoperiri, şi le-am arătat Evanghelia pe care o propovăduiesc eu între Neamuri, îndeosebi celor mai cu vază, ca nu cumva să alerg sau să fi alergat în zadar.”

Galateni 2:1-2

Cum ai respectat poruncile divine? De când ții socoteala muncii făcute în slujba Evangheliei? Nu ți-a vorbit Domnul despre acest lucru? Poate alergi, mergi sau te târăști degeaba. Până la urmă, suntem cu toții slăviți pentru a-l sluji. Nimeni nu poate ieși de sub tutela Domnului.

Ceea ce este deranjant, este faptul că noi nu știm ce obligații ne apasă. Se întâmplă majorității celor care fac parte din Trupul lui Hristos. Mulți oameni se mint singuri, spunându-și că au fost chemați să facă parte din lucrarea lui Dumnezeu doar pentru a se bucura de binecuvântări - și cel mai rău este că mulți nu participă cu succes. Ai grijă, dușmanul i-a ținut pe oamenii lui Dumnezeu  în cea mai mare ignoranță spirituală.  Mai exact: te-ai gândit vreodată că va trebui să dai socoteală pentru ce ți s-a poruncit să faci pentru Dumnezeu? Sau crezi că te l-ai ales pe El și nu trebuie să faci nimic? Dacă te gândești la acest lucru, îmi pare rău. Vedeți voi, nu doar promisiunile Preamăritului ne țin pe calea dreaptă, ci și poruncile din Scripturi. Vai de noi dacă nu ne îndeplinim responsabilitățile cel mai bine. Pe umerii noștri apasă obligația de a aduce Vești Bune tuturor.

 Dacă Domnul nu ți-a vorbit despre acest aspect foarte important, atunci te-a tratat ca pe un fiu nelegitim, nu ca pe fiii Lui. Cum poți să spui că faci parte din Trupul lui Hristos când nu faci nimic pentru lucrarea Lui? Ești un organ mort? Dacă vreo parte a corpului tău este moartă, uscată sau neproductivă, va afecta întregul trup și va trebui să fie extirpată, nu-i așa? Va lăsa Dumnezeu vreun membru al Trupului Său să contamineze restul? 

Mulți oameni se târăsc, merg sau aleargă neproductiv în credință, pentru că nu au aflat că au fost salvați, printre altele, pentru a respecta poruncile Domnului și ale Bisericii. Cei care trăiesc ca și cum totul pe pământ se va sfârși prin moarte, fără îndoială că nu înțeleg ce este mântuirea pentru cei care au fost chemați.

Nimeni nu se poate exclude din planul lui Dumnezeu. Cine face acest lucru, în ultima Zi, cu tristețe, va vedea că a fost înșelat de dușman. Înșelăciunea bogățiilor, grija vieții și poftele pentru alte lucruri (Marcu 4:19) au făcut oamenii să își omită îndatorirea și astfel milioane de oameni se îndreaptă către distrugerea eternă.

Caută conducătorii pe care Tatăl i-a ales în lucrarea Lui și arată-le ce ai făcut. Cu ajutorul lor, poți afla instrucțiuni noi și productive.

 

Întru Hristos, cu dragoste,

R. R. Soares

 

 

Rugăciune

Domnul fie cu voi!