Mesajul zilei

28/10/2017 - Chemarea

"Vă sfătuiesc, dar, eu, cel întemniţat pentru Domnul, să vă purtaţi într-un chip vrednic de chemarea pe care aţi primit-o”

Efeseni 4:1

Îți aduci aminte cum era viața ta atunci când ai fost chemat? Dumnezeu nu s-a uitat la defectele tale, ci ți-a arătat ce dorește să faci și ce fel de persoană să fii. Domnul nu și-a schimbat planurile, așa că întoarce-te la a face ce ți-a arătat! Acesta este singurul mod demn de a îndeplini voia Tatălui.

Fără îndoială că nu aveam nicio valoare când ne-a venit chemarea. Cu toate acestea, a fost iubirea lui Dumnezeu cea care ne-a dus la Iisus. El ne-a ales, ne-a spălat greșelile și ne-a curățat complet de orice contaminare spirituală. De asemenea, ne-a îmbrăcat cu demnitate și astfel noi visuri au devenit parte din viața noastră. Primele zile ale călătoriei noastre alături de Tatăl au fost minunate, pentru că nu am simțit niciodată că putem fi iubiți și binecuvântați astfel.

Domnul nu ne-a ales datorită unei virtuți a noastre, ci datorită inimii Lui cea binevoitoare, care L-a făcut să ne ofere atât de mult din iubirea și bunătatea Lui. Nici măcar nu s-a uitat la defectele noastre, ci ne-a iertat complet și ne-a îmbrăcat cu Duhul Său Sfânt. Apoi am intrat în comuniune cu El și ne-am exercitat autoritatea asupra întregului tărâm al dușmanului.

În acele zile, ai simțit că Preamăritul are un plan pe care tu să-l împlinești, nu-i așa? Ți-a și dezvăluit ce fel de persoană vrea să fii, dar așa cum s-a întâmplat  altor frați, nu ai ascultat. Apoi, a venit cel rău și, cu subtilitate, te-a scos din prezența divină. Astăzi, te îneci în păcat și, mai rău, crezi că Preamăritului nu îi pasă de greșeala pe care o faci.

Dar Dumnezeul nostru nu se schimbă (Iacov 1:17). De ce să îl lași pe diavol să te înșele? Dacă vei continua astfel, nu vei avea scuze la Judecata de Apoi. Toată munca lui Dumnezeu de a-ți deschide ochii și a te face cineva în viață a fost în zadar? Oare nu știa ce face atunci când ți-a vorbit prin imnuri, mesaje, mărturii și alte atâtea feluri?

Nu mai asculta diavolul și întoarce-te la înfăptuirea planului divin. Nu merită să riști să fii pierdut pentru eternitate. O nouă iubire, lipsă de onestitate, fapte greșite și tot ce îți aduce dușmanul nu vor face decât să te scoată în afara proiectului minunat al Tatălui. Așa că ia decizia corectă: roagă-L pe Domnul să te ierte și devin-o un adevărat rob al lui Dumnezeu în această lume pătată și pierdută.

Așa vrea El să te vadă. Nu rămâne căzut; scoate „gheara” diavolului care te apasă tot mai mult în fiecare zi. Cine nu trăiește corect, după cum a fost chemat, va fi pierdut pentru totdeauna. Dar cei care îndeplinesc voia Lui, vor fi alături de Iisus pentru totdeauna. În înțelepciunea Lui nesecată, El a pregătit multe lucruri de care să te bucuri pentru totdeauna.

 

Întru Hristos, cu dragoste,

R. R. Soares

 

 

Rugăciune

Domnul fie cu voi!