Mesajul zilei

29/10/2017 - TRĂIESC PRINTRE NOI

“Sfârșitul lor va fi pierzarea. Dumnezeul lor este pântecele, și slava lor este în rușinea lor, și se gândesc la lucrurile de pe pământ.”

Filipeni 3.19

Despre cine vorbește Pavel? Este incredibil, dar există oameni care au gustat din harul lui Dumnezeu și s-au predat inamicului. Aceasta arată că ei nu căutau să imite exemplele biblice și nici să se gândească la ceea ce se referă la Dumnezeu. Știi că sfârșitul tuturor celor răi este pierzarea, căci ei se gândesc doar la ei înșiși și la a-l mulțumi pe stăpânul lor - diavolul.

 În zilele apostolului Pavel, au existat persoane care s-au înduplecat răului și, prin ceea ce au făcut, au fost excluse din planul mântuirii. Același diavol care a acționat în acele zile acționează astăzi: el a reușit să facă pe mulți să fie influențați de exemple rele, iar unii chiar cred în doctrine care neagă sfințenia și teama de Dumnezeu. Deși știu avertismentele date de Domnul Isus că El însuși îi va judeca viii și morții conform faptelor lor, aceștia nu-și îndreaptă greșelile (Psalmii 9:8, 2 Timotei 4:1).

 Vezi bine, astfel de oameni au gustat din harul divin și mulți dintre ei au avut un început bun, în care, aparent, ar fi binecuvântări pentru poporul lui Dumnezeu. Cu toate acestea, a fost suficient să apară succesul și, în unele cazuri, ocazia de a ieși în evidență, că imediat au lăsat deoparte recomandările Scripturii și au început să se închine propriului lor ego și poftelor lor. În acest fel, se îndreaptă spre condamnare.

 Nu vor exista scuze în Ziua Judecății, pentru că avem exemplele biblice de urmat. Dacă nu vrei să te pierzi pentru totdeauna, stai departe de acești oameni și nu practica ceea ce ei învață și fac. Biserica a suferit întotdeauna cu acești nebuni și oricine i-a urmat a plătit un preț scump pentru neascultare. Oricine îți aduce o altă "Evanghelie", nu o accepta, deoarece el, prin doctrina sa, este deja blestemat. Cine este rob al lui Dumnezeu trebuie să se gândească la Domnul și la ceea ce poruncește El. Nu-i imita pe cei care se gândesc doar la împlinirea dorințelor lor neîngrădite.

 Cei necurați nu s-au descurcat niciodată bine și nici nu o vor face. În Ziua Judecății, toți cei care s-au îndepărtat de Domnul vor auzi de la Maestru ordinul de a mărșui în focul veșnic pregătit pentru diavol și îngerii lui. Din nefericire, vor fi și ființe umane în această călătorie către flacăra veșnică. Deci, nu te uita la ceea ce produc sau la spectacolul pe care îl promovează. Singurul lucru care ar trebui să ne motiveze este Duhul Sfânt. Nu contează dacă ne-a pus în prim-plan sau în spate; trebuie să îndeplinim misiunea care ne-a fost acordată. Cât despre cei care se predau inamicului, succesul pe care îl realizează va fi un alt factor pentru condamnarea lor.

 Secretul este să rămâi rob al lui Dumnezeu până la sfârșit. Cel care se separă de Domnul își caută propriul interes și se răscoală împotriva înțelepciunii adevărate. Gândește-te la tot ce îți spune Biblia și nu te lăsa pradă ispitelor, deoarece acestea sunt pline de înșelăciune și conțin abilitatea diavolului de a ne înghiți. Ceea ce vine de la Cel Prea-Înalt posedă puterea Domnului pentru a ne face credincioși și fericiți.

 

Întru Hristos, cu dragoste,

               

R. R. Soares

Rugăciune

Domnul fie cu voi!