Mesajul zilei

30/10/2017 - EXISTĂ O RĂSPLATĂ PENTRU ROBI

“Vreau, în adevăr, să știți cât de mare luptă duc pentru voi, pentru cei din Laodiceea și pentru toți cei ce nu mi-au văzut fața în trup”

Coloseni 2.1

Ce înseamnă să fii rob al lui Dumnezeu? Înseamnă să împlinești cu statornicie ceea ce poruncește Domnul. Prin urmare, trebuie să avem grijă de frații noștri și să combatem răul cu toată puterea lor. Ceea ce se întâmplă cu oricare dintre ei ar trebui să fie un motiv pentru rugăciune. Intervenind pentru ei, vom fi răsplătiți!

Deși Isus a spus că nu ne va numi robi, pentru că știm ce face El (Ioan 15:15), adevărul este că suntem. El le va spune unora că au fost robi buni și credincioși și altora că au fost robi vicleni (Matei 25:14-30). El a vorbit și despre sluga inutilă, care făcea doar ceea ce i se poruncise, dar nu l-a numit slujitor rău sau necredincios. Trebuie să fim atenți la cea mai mică mișcare de pe buzele Stăpânului nostru și să ducem la îndeplinire voința Sa.

Cine este un rob adevărat al lui Dumnezeu, nu are altă prioritate în viață decât să asculte de Tatăl. Pentru mulți, ceea ce contează este casa lor, mașina, un mobilier bun, o masă bogată, haine bune și bani în bancă. Dar pentru cel care știe că a fost ales ca rob al Celui Prea-Înalt, ceea ce contează cel mai mult este să împlinească planul divin, deoarece este conștient de faptul că El are grijă de restul. Cum ai trăit? Ce ai spus în rugăciunile tale? Ce te îngrijorează cel mai mult? Ești cu adevărat robul lui Dumnezeu?

Cain, ucigașul fratelui său, i-a răspuns Domnului cu răutate atunci când a fost întrebat despre Abel, spunând că nu este păzitorul lui (Geneza 4:9). Da, suntem toți păzitori ai fraților noștri, atât cei care sunt descendenți din părinții noștri, cât și cei care s-au născut în familia lui Dumnezeu. Din acest motiv, trebuie să luptăm pentru ei, deși unii nu ne-au văzut vreodată la față sau nici nu ne vor vedea.

Lupta noastră nu poate fi doar folosirea câtorva cuvinte, ci trebuie să fie o bătălie a uriașilor. Trebuie să folosim toată capacitatea noastră în Dumnezeu și nu putem să ne prefacem cu rugăciunea pentru oricine ar fi, sau vom da socoteală pentru neglijența noastră. Dacă Domnul îți arată că cineva este pe punctul de a cădea într-o greșeală, nu lăsa pentru mai târziu: ia-ți imediat locul de rob și luptă până când victoria va fi dată acelei persoane.

Când devenim conștienți de ceva rău care se întâmplă sau se poate întâmpla cu un frate în Hristos, trebuie să mergem imediat la război în numele lui. Rugăciunea noastră poate multe în Domnul. El nu ne-ar da niciodată ceva de îndeplinit decât dacă am crede că trebuie să ne supunem, nu-i așa?

Domnul Isus a spus că oricine ar da pahar de apă rece oricărui frate al său, oricât de micuț, nu-și va pierde răsplata (Matei 10:42). Imaginează-ți cât de mult vom primi dacă dăm timpul și credința noastră unei persoane care are nevoie de ajutor. El ne va răsplăti pentru tot ceea ce facem în folosul oricărui om care aparține Trupului Său. Asigură-te că îți iei locul în Hristos! Luptă-te ferm pentru tot ce ți-a dezvăluit!

 

Întru Hristos, cu dragoste,

 

R. R. Soares

Rugăciune

Domnul fie cu voi!