Mesajul zilei

31/10/2017 - NU IROSI OPORTUNITĂȚILE

“Voi înșivă știți, fraților, că venirea noastră la voi n-a fost zadarnică.”

1 Tesaloniceni 2.1

Dumnezeu știe unde te conduce. El planifică lucruri bune pentru tine, astfel încât să fii întotdeauna în prezența divină. Nu te lăsa uimit de lucrările dușmanului și nu risipi nicio ocazie pregătită de Tatăl pentru viața ta, căci răsplata ta va fi veșnică.

Domnul l-a trimis pe Pavel la Tesaloniceni pentru ca scopul Său veșnic să se poată împlini. În același mod, El ne duce spre locul unde dorește ca lucrarea să se facă. Nu irosi oportunitățile! Dacă ești invitat la o petrecere de nuntă sau la oricare alta, pregătește-te și du-te, pentru că oaspeții pot fi fără vin (Ioan 2:1-11) sau dacă apare o altă nevoie pe care o poți suprima. Invitația poate fi pentru o gustare într-o casă în care soacra gazdei are febră (Marcu 1:29-31). Nu uita și de conducătorul orașului care poate avea o fiică pe moarte (Luca 8:40-42, 49-56). Răspunde invitațiilor.

Încearcă să te prezenți pregătit lui Dumnezeu, astfel încât El să te poată conduce oriunde este nevoie, chiar dacă oamenii din acel loc nici măcar nu știu că ești capabili să faci ceva pentru ei. Fratele meu, suntem o forță transformatoare a situațiilor. Oriunde te va conduce Domnul, va fi întotdeauna o lucrare de făcut. Pentru aceasta, fii în părtășie și vei face ceea ce Dumnezeu a planificat cu succesul pe care l-a determinat deja.

Nu este nimic mai bun decât a fi în prezența divină. Dacă Filip nu ar fi fost plin de Domnul, nu ar fi auzit că Cel Prea-Înalt voia ca el să se ducă spre fâșia sudică din Gaza, care era pustie (Faptele Apostolilor 8:36-40). Dacă Anania, ucenicul din Damasc, nu s-ar fi rugat lui Dumnezeu, ar fi ratat ocazia de a fi trimis pe ulița numită Dreaptă, unde Saul din Tars, care orbise, se ruga (Faptele Apostolilor 9). Apoi, în "curriculum" său, nu ar fi fost scris că el a pus mâinile pe viitorul apostol Pavel.

Oricine slujește lui Dumnezeu nu poate fi impresionat de faptele dușmanului. În cel mai rău fel posibil, diavolul ruinează sănătatea, moralul, finanțele și familia oamenilor. Dacă ți-a fost adus cineva sau ai fost trimis la cineva pentru a-l ajuta, este pentru că, în Numele Domnului Isus, ai soluția la problemele acelei persoane.

Fii întotdeauna pregătit să nu-ți irosești șansele. Celui care este credincios în puține lucruri, va fi pus peste multe lucruri într-o zi (Matei 25:21,23). Mărturisind taximetristului, dând un cuvânt celor care călătoresc alături de tine în autobuz sau tren, rugându-te pentru cineva care stă la coadă la măcelărie sau la bancă va aduce o binecuvântare minunată. Pierde mult cel care doar visează să facă ceva minunat pentru Cel Prea-Înalt. Deoarece Tatăl ceresc este Cel care alege, pregătește și trimite, de ce să nu accepți toate provocările pe care ți le trimite?

Oricine slujește cu credincioșie pe Maestru va fi răsplătit pentru totdeauna. Persoana, de exemplu, care a vorbit despre Isus femeii cu scurgere de sânge (Luca 8: 43-48), deși numele ei nu a fost menționat în Scripturi, va fi răsplătită de Domnul secerișului. Nu lasă dușmanul să te înșele, căci Dumnezeu știe de ce te-a făcut. Ascultă-L!

 

Întru Hristos, cu dragoste,

 

                R. R. Soares

Rugăciune

Domnul fie cu voi!