Mesajul zilei

01/11/2017 - CONFORT ȘI PROTECȚIE ÎN ORICE CLIPĂ

“Credincios este Domnul: El vă va întări și vă va păzi de cel rău”

2 Tesaloniceni 3.3

Răul ne dă târcoale, dar nu trebuie să fim uimiți de răcnetul lui, căci Domnul este credincios, ne întărește și ne păzește. Deci, de ce trebuie să ne temem?

Cuvântul lui Dumnezeu declară că diavolul dă târcoale ca un leu care răcnește și caută pe cine să înghită. (1 Petru 5:8). Cu toate acestea, nu trebuie să ne fie frică de el, căci dacă ne-ar putea face vreun rău, Domnul nu i-ar fi permis să aibă o asemenea capacitate. Este suficient să rămânem ferm în credință, astfel încât atacurile inamicului să nu ne ajungă. Să știm că diavolul poate înghiți numai pe cel care nu este în credință și nu-și păzește poziția.

Nu trebuie să fim agitați de vuietul lui Satana, pentru că știe că acesta este tot ce poate face celor care trăiesc la picioarele Domnului. La urma urmei, există un zid de foc în jurul nostru, care ne înconjoară complet. Acest zid este Dumnezeu însuși, care garantează că nu ni se va întâmpla nimic rău și că nicio urgie nu se va apropia de cortul nostru (Psalmii 91:10). Deci, să fim treji, să veghem și să nu dăm voie dușmanului să pătrundă.

Dumnezeu va fi mereu credincios. Toți copiii Săi care luptă pentru credință și nu se deschid în fața dușmanului vor mărturisi că Atotputernicul îndeplinește, în totalitate și exact ceea ce a promis. Deși Cerurile și Pământul trec, toate promisiunile și declarațiile Domnului vor fi împlinite; căci există un singur lucru imuabil în viață - Cuvântul Dumnezeului nostru (Luca 21:33).

Termenul tradus prin a întări poate, de asemenea, să preia semnificația de a confirma. Aceasta înseamnă că, în bătăliile împotriva atacurilor răului, Domnul ne va confirma ca poporul Lui și ne va ajuta să învingem toate atacurile. Dacă pe moment treci printr-o anumită dificultate sau încercare, nu mărturisi ce vrea adversarul să audă, deoarece cuvintele negative îi dau puterea de a continua atacul. Menționează numai ceea ce a spus Domnul în Scripturi și astfel vei învinge agresiunile răului.

Nu mai este nevoie să mai auzim nimic despre ceea ce poate face Cel Prea-Înalt pentru noi; este suficientă această afirmație ca El să ne ocrotească de rău. Când începe o luptă în viața ta, amintește-ți că Domnul te va păzi. Apoi, înfruntă răul cu certitudinea că Cel ce păzește pe Israel este adăpostul tău. Nicio săgeată a diavolului nu va depăși protecția lui Dumnezeu pentru a ajunge la tine. Dacă pare că ceva te-a afectat deja, ridică-te în credință și mustră acel rău. Nici o minciună a inamicului nu va prevala.

Cel care trăiește Cuvântul nu trebuie să aibă teamă de nici o amenințare din partea diavolului, căci este păzit de Domnul. Acum, dacă creștinul se teme - declarând că nu are încredere în ceea ce a spus Creatorul -, satana îl poate atinge. Când simți vreun atac din partea răului, intră în rugăciune și cere-i Domnului să te ierte că ai lăsat dușmanul să te înșele și, cu o voce fermă și încrezătoare, mustră-l și poruncește-i răului să iasă din viața ta. La urma urmei, Cel care este credincios te păzește!

 

Întru Hristos, cu dragoste,

 

R. R. Soares

Rugăciune

Domnul să vă binecuvânteze!