Mesajul zilei

02/11/2017 - O AMENINȚARE FAȚĂ DE CREDINȚA ADEVĂRATĂ

“După cum te-am rugat, la plecarea mea în Macedonia, să rămâi în Efes, ca să poruncești unora să nu învețe pe alții altă învățătură și să nu se țină de basme și de înșirări de neamuri fără sfârșit, care dau naștere mai mult la certuri de vorbe decât fac să înainteze lucrul lui Dumnezeu prin credință, așa fac și acum.”

1 Timotei 1:3,4

Pavel era îngrijorat de intrarea agenților inamici în Biserică. Acum nu putem fi naivi în chestiuni spirituale, pentru că agenții descriși de apostol învățau o altă doctrină poporului lui Dumnezeu și inventau povești frivole. Înțelepciunea omenească nu are o pondere spirituală, deoarece zidirea copiilor Celui Prea Înalt vine prin credință.

Biblia avertizează că, deși Domnul și robii Săi au plantat doar grâu, în timpul creșterii a ceea ce a fost semănat, va exista și neghină între grâu (Matei 13:24-30). Inamicul a reușit să-și aducă trimișii în mijlocul poporului lui Dumnezeu. Ei au reușit să facă pe mulți să renunțe la credință și, din acest motiv, vor plăti fără îndoială scump pentru ceea ce fac. Nu avem decât o singură învățătură pe care să învățăm în Biserică: cea biblică, care ne este dată direct de către Duhul Sfânt când citim Scripturile sau auzim predicarea Cuvântului.

De fapt, nu toți cei care răspândesc învățături ciudate sunt agenți ai diavolului - unii fac asta din ingenuitate pură - dar asta nu îi învinovățește mai puțin și ei vor fi trași la răspundere pentru nebunia pe care o aduc robilor adevărați ai Domnului. Nu se poate înțelege cât de mulți sunt îndrăzneți în greșeală. Se pare că nu cred că într-o zi, chiar și intențiile inimilor vor fi dezvăluite.

De ce inventează și propagă învățături care contravin Evangheliei? Nu cunosc avertizarea că nimeni nu poate zidi o altă fundație? Nu înțeleg că semănă confuzie în lucrarea lui Dumnezeu? Isus a avertizat că oricine va face să păcătuiască pe unul din acești micuți, care cred în El, ar fi mai de folos să i se atârne de gât o piatră mare de moară și să fie înecat în adâncul mării (Matei 18:6). Vai de cel ce întoarce o singură persoană din calea lui Dumnezeu! Sunt oameni nebuni care nici măcar nu se gândesc la ce se va întâmpla cu ei.

De obicei, aceste doctrine apar după ce au fost anunțate "miracole speciale"; dar dacă aceste "minuni" sunt examinate la lumina Adevărului, niciuna nu va fi confirmată. Acești "profesioniști ai greșelii" îi fac pe mulți să creadă în ei. Cu toate acestea, tot ceea ce spun este o invenție pură a lor, deci o minciună. Unii citează cazuri de oameni care au suferit foarte mult, au fost martirizați, s-au întâlnit cu Dumnezeu sau au primit vizite de la îngeri. Aproape întotdeauna, ceea ce spun ei este o minciună și nu are o pondere spirituală pozitivă.

Poporul lui Dumnezeu este edificat prin credința care vine în urma auzirii; iar auzirea vine prin Cuvântului lui Dumnezeu (Romani 10:17). Fără el, lucrarea divină nu este făcută. Dacă Biserica nu predică Cuvântul și începe să folosească tehnici convingătoare de comunicare, filosofii zadarnice sau abordarea ființei umane de la maximele marketingului, va rămâne doar o "mare de păcate", credincioși fără autoritatea Tatălui și lucrarea pură a adversarului. Biserica este construită prin credința în ceea ce vorbește Domnul!

 

Întru Hristos, cu dragoste,

 

R. R. Soares

Rugăciune

Domnul fie cu voi!