Mesajul zilei

03/11/2017 - PREVESTIREA VREMURILOR DIN URMĂ

Dar Duhul spune lămurit că, în vremurile din urmă, unii se vor lepăda de credinţă, ca să se alipească de duhuri înşelătoare şi de învăţăturile dracilor”

1 Timotei 4.1

Cunoaștem în ultimul timp o creștere a lepădărilor de credință – cei care renunță la credința în Hristos. Unii au fost chemați pentru a fi sfinți, dar nu trăiesc numai în Adevăr. Profanarea Scripturilor este un semn puternic că zilele vor ajunge la sfârșit. Duhurile înșelătoare au reușit să amăgească un număr destul de mare de frați în Hristos și, de aceea, învăţăturile dracilor au pus stăpânire pe viețile lor. Singura salvare este de a se întoarce la ceea ce este scris în Cuvântul lui Dumnezeu. 

Ceea ce s-a întâmplat cu unii, care au fost cu adevărat mântuiți, fusese prezis, iar aceasta arată că prevestirea din Biblie s-a împlinit. De-a lungul veacurilor, Biserica a văzut cu întristare cum destui membri de-ai săi s-au dedat apostaziei; însă, în prezent, acest număr a crescut mult. Aceasta este rezultatul faptului că teama de Cuvântul Domnului lipsește, ceea ce El condamnă fiind acceptat și practicat. Mărirea numărului divorțurilor printre oamenii lui Dumnezeu demonstrează acest fapt, cât și alte asemenea practici rele.

Învățătura cea sănătoasă nu este susținută de unii robi ai lui Dumnezeu, iar ca ei să trăiască în Adevăr ar fi fost o sarcină mult prea grea. Cele mai diverse și neobișnuite teorii au luat ființă și mare parte din popor – care ar trebui păzi numai Cuvântul ce iese de pe buzele lui Dumnezeu (Matei 4.4) – a îmbrățișat acest fel de învățături ciudate și rele. Când cineva își pierde respectul pentru ceea ce este scris, are loc imediat profanarea Evangheliei pentru a-și motiva greșeala. Acest fapt este un semn evident că întoarcerea Domnului Isus se apropie cu repeziciune. Când aceste aberații au loc, o parte a Bisericii ce nu cunoaște prevestirile din Biblie se roagă, spunând: Vino, Doamne Isuse! (Apocalipsa 22.20). Cu toate acestea, încă sunt multe de făcut până ca sfârșitul să vină. De aceea, dreapta rugăciune ar fi să se ceară mai multă înțelegere, fiindcă, astfel, vom reuși să îndeplinim ceea ce Îl bucură cel mai mult pe Tatăl: să aducem mântuirea celor rătăciți.

În spatele apostaziei se află duhuri înșelătoare, ce își dau toată silința în nefericita lor misiune și, de aceea, au succes. Însă, după cum am fost preveniți de Sfântul Duh că asta va avea loc în vremurile din urmă, trebuie să ne înrădăcinăm și mai mult în Domnul și să nu lăsăm ca duhurile greșelii să ne învăluie cu  scornelile și înșelăciunile lor.

Este ușor să te izvăvești de doctrina duhurilor rele. Este de ajuns să nu te lași ispitit de noutăți ce, de multe ori, apar și fac un ”succes” enorm și, de aceea, îi corup pe cei care nu-I slujesc de fapt lui Dumnezeu, ci sunt doar în căutarea recunoașterii și aplauzelor oamenilor. Ei sunt pur și simplu stăpâniți de patima cărnii.

Prin faptul că am fost preveniți de Sfântul Duh, nu ne vor fi acceptate scuze cum că nu am știut că asemenea lucruri au loc și ne pot întina. Fii atent la prevestirile cele sfinte și trăiește cu Pâinea ce a fost coborâtă din Ceruri, căci, astfel, nu te vei abate de la calea cea bună.     

 

În Hristos, cu dragoste,

 

R. R. Soares

Rugăciune

Domnul fie cu voi!