Mesajul zilei

06/11/2017 - ÎNDATORIRE ȘI SMERENIE

”Pavel, întemniţat al lui Isus Hristos, şi fratele Timotei către preaiubitul Filimon, tovarăşul nostru de lucru”

Filimon 1.1

Robii lui Dumnezeu trebuie să fie recunoscuți prin smerenie, funcția pe care o îndeplinesc în lucrarea Domnului neavând nicio importanță. Dacă, de fapt, vrem să-L bucurăm pe Tatăl, trebuie să ne pătrundem de această caracteristică fiindcă, într-adevăr, dragostea și credința sfântă ne fac să avem izbândă și să-I împlinim voia. Așa stând lucrurile, de ce lăsăm ca trufia să se înalțe în noi și să credem că nu avem nevoie unul de celălalt?

Alt factor important este de a prețui pe toată lumea. Despre oricine ar fi vorba, acea persoană a fost chemată cu neprihănire să facă parte din același Trup în care și noi am fost cuprinși. Așadar, această persoană ne este tovarăș, iar Dumnezeul ei este și al nostru. Ar fi foarte bine de îi arătăm cuvenita onoare, căci, de ne vom afla într-o bună zi în nevoi și o vom căuta, ne va putea fi de mare ajutor pentru a ne izbăvi de atacul vrăjmașului.

Creștinul face păcat atunci când disprețuiește pe cineva, mai ales de este un alt fiu al lui Dumnezeu. Individul ce se consideră mai bun decât ceilalți și, cu trufie, arată dispreț semenilor va avea parte de greutăți. Asemenea atitudini Îl fac pe Domnul să nu te audă într-un moment de nevoie. Însă, pentru cel care face ceea ce Îl bucură pe Domnul, El este adăpostul şi sprijinul nostru,

un ajutor care nu lipseşte niciodată în nevoi (Psalmi 46.1).

Pavel, un mare om al lui Dumnezeu, s-a referit la Filimon ca la tovarășul său. Toți frații ne sunt tovarăși. Sunt unii ce nu ne vorbesc niciodată, dar se roagă pentru noi, căci Dumnezeu le-a atins inima pentru a face asta. Unii chiar postesc pentru noi fără să le-o cerem. Însuși Domnul S-a însărcinat de a-i călăuzi pentru a lucra spre binele nostru. Mulți frați sunt responsabili pentru faptul de a ne fi izbăvit de vreo ispită, ce de ar fi avut loc ne-ar fi făcut cu siguranță să ne pierdem mântuirea.

Ai tu oare tovarăși ? De nu, este un semn că nu știi multe lucruri. Există frați care, uneori, se roagă în alte limbi din proprie inspirație și, în acel moment, au luptat pentru viața noastră fără să știm. Unii au fost folosiți pentru ca noi să reușim în afaceri, ceea ce ne ajută foarte mult. Trebuie să facem ceva pentru aceștia ; cel puțin, trebuie să-I cerem Tatălui să ne folosească, sau să folosească mai mult pe cineva, pentru a-i binecuvânta, chiar de este în vreo limbă necunoscută.

Cel care are o viziune limitată despre lucrarea lui Dumnezeu, trebuie să-i ceară Domnului să i-o lărgească. Vreun Filimon, vreun alt Petru sal vreo altă Maria vor putea fi deosebit de folositori pentru a ne salva la nevoie sau să ne audă cererea referitoare la vreun “Onisim fugar”. 

Oricât de folosit este cineva, smerenia este necesară. De aceea, este bine să onorezi pe toată lumea, căci cel care disprețuiește pe un fiu al lui Dumnezeu păcătuiește. Lărgește-ți așadar înțelegerea!

 

 

În Hristos, cu dragoste,

 

R. R. Soares

Rugăciune

Domnul fie cu voi!