Mesajul zilei

07/11/2017 - CE MARE DOMN AVEM!

”El, care este oglindirea slavei Lui şi întipărirea Fiinţei Lui şi care ţine toate lucrurile cu Cuvântul puterii Lui, a făcut curăţirea păcatelor şi a şezut la dreapta Măririi, în locurile preaînalte. ”

Evrei 1.3

Domnul nostru Isus Hristos este mult mai mult decât ne putem imagina. El este Oglindirea slavei Tatălui, întipărirea Ființei lui Dumnezeu, Ținătorul tuturor lucrurilor, Cel care a făcut curățirea păcatelor noastre și are toată puterea în mâinile Sale.  El trăiește în noi!

Taina lui Dumnezeu este mult mai mare decât ne putem imagina sau înțelege. El este mult mai mult decât cugetul nostru mărginit poate înțelege. Când nu fusese creat încă nimic material, Tatăl și-a dat Cuvântul Său, iar Isus – Fiul, Verbul și Cuvântul lui Dumnezeu – a creat toate lucrurile. Păcatul lui Adam este cel ce a adus haosul în această lume, dar, într-o bună zi, acest Cuvânt va face un foc uriaș, în care pământul, cerurile și tot ceea ce există în ele va fi ars, iar El va crea ceruri și pământuri noi (Apocalipsa 21.1).

Bíblia spune că Isus este Oglindirea slavei Tatălui, aceasta înseamnând că cu cât vom învăța mai mult de la Învățător, cu atât mai mult vom fi luminați. O mică privire către El ne luminează deja. În Hristos există lumină suficientă pentru a vedea izbăvirile pe care Dumnezeu le-a pregătit pentru problemele noastre, și în această lumină dobândim înțelegerea. Fiind în Domnul, nu vom fi niciodată atinși de lucrările duhului întunericului.

În Isus putem să-L vedem pe Tatăl (Ioan 14.9), căci El este întipărirea Ființei lui Dumnezeu. Când înțelegem Evanghelia, dobândim înțelegerea despre cum este Domnul. Unii cred că Isus este partea bună din Dumnezeu, dar aceasta nu este adevărat, din moment ce Atotputernicul nu are nicio parte rea. El este ceea ce Fiul Său este. Imaginea pe care o primim prin Cuvânt ne arată cum Tatăl nostru Se aseamănă și, de aceea, cine Îl înțelege îl vede pe Domnul.

Hristos este Susținătorul tuturor lucrurilor și îi ține vii până și pe cei care nu se înclină dinaintea Sa. Chiar și cei ce Îi păzesc Calea – Isus și lucrarea Sa – sunt ținuți de El. Într-o bună zi, acești oameni vor fi condamnați la osânda veșnică, căci au încetat de a da Domnului adevăratul loc din viețile lor - și cel mai rău este că mulți dintre aceștia au atribuit altor dumnezei binecuvântările pe care Cel Preaînalt li le-a dat.

După ce a murit pe crucea de pe Calvar, Isus s-a dus la Sfântul tuturor Sfinților, din Ceruri, și a făcut curățirea păcatelor noastre. Astăzi, dacă un individ ce este implicat în cele mai rele greșeli își mărturisește nelegiuirile și își cere iertare, va fi imediat iertat de toate relele (1 Ioan 1.9). Curățirea de nelegiurile noastre a fost deja făcută și nu există nimic ce să ne despartă de dragostea lui Dumnezeu.  

Isus a primit de la Tatăl toată puterea în cer și pe pământ (Matei 28.18) după ce ne-a adus mântuirea. Acum, cel mai important este ca ea să trăiască în toți cei care L-au primit ca Domn și Mântuitor.

 

 

În Hristos, cu dragoste,

 

R. R. Soares

Rugăciune

Domnul fie cu voi!