Mesajul zilei

09/11/2017 - ZĂMISLIȚI DIN NOU

”Binecuvântat să fie Dumnezeu, Tatăl Domnului nostru Isus Hristos, care, după îndurarea Sa cea mare, ne-a născut din nou, prin învierea lui Isus Hristos din morţi, la o nădejde vie”

1 Petru 1.3

Trebuie să înțelegem foarte bine semnificația marii îndurări a lui Dumnezeu, ce a fost fundamentală în lucrarea de mântuire, prilejuindu-ne învierea duhului nostru. Căci, odată cu păcatul lui Adam, adevărata noastră persoană a fost despărțită de Dumnezeu, ceea ce înseamnă că murisem în duh. Începând din acel moment, nu am fi putut niciodată să fim în legătură cu Creatorul, fiindcă păcatul ne-a despărțit de El și, în consecință, ne-a pus într-o poziție în care vrăjmașul putea să ne asuprească viețile și să ne înrobească.

Cu toate acestea, marea îndurare a Domnului a început să lucreze și a realizat învierea. Așadar, acceptându-L pe Isus drept Domnul vieții noastre, nu suntem doar iertați, ci și înviați, făcuți din nou fără niciun defect. Lucrarea este gata și, începând de acum, putem fi în legătură cu Tatăl nostru.

Cred că lucrarea de înviere nu este cu nimic mai prejos decât cea de creare. Poate chiar este mai importantă, căci duhul nostru cel rău și plin de păcat a fost cu totul refăcut, ca și cum nu am fi greșit niciodată - și totul a fost făcut de Domnul la o nădejde vie. Este bine să cautăm revelațiile pe care Scripturile le au asupra poziției noastre în duh și, astfel, să nu Îl supărăm pe minunatul nostru Dumnezeu și Tată, care în mintea Lui nu a mai vrut să fim niște sărmani păcătoși iertați, ci adevărata Lui imagne și asemănare în această viață.                                                                                                                                

Fratele meu, nu trăi în trecut! Dacă Hristos nu ar fi fost înviat, zadarnică ne-ar fi fost credința (1 Corinteni 15.14,17), neaducătoare de belșug, însă acum situația s-a schimbat. Prin credință, putem totul (Filipeni 4.13), căci singura noastră limită este ceea ce este scris în Cuvântul Domnului. Așadar, asumându-ți ceea ce Dumnezeu ți-a făcut și însușindu-ți ceea ce îți aparține în Isus, Îi vei bucura inima Tatălui. Ceea ce cunoști deja și ceea ce vei cunoaște va fi posibil prin învierea lui Hristos. Ieșind din mormânt, El a înfrânt întru veșnicie forțele ce ne făceau să suferim. De aceea, nu trebuie să trăim în trecut, ci în prezent. În Dumnezeu, suntem mai mult decât biruitori în toate aceste lucruri noi (Romani 8.37), iar ceea ce vom determina în Numele Său va fi înfăptuit.

Inima Tatălui se va umple de fericire cu realizarea ta. În Domnul, ești recreat pentru o viață de reușită desăvârșită. Nu-l mai lăsa pe vrăjmaș să te înrobească; mai întâi de toate, pune capăt acestei ispite ce-ți dorește înfrângerea. Însușește-ți ceea ce ai nevoie și scoate strigătul de biruință! Dumnezeu se uită la inima ta, gata să facă din tine un învingător. Începând de acum, fii omul pe care Domnul te-a făcut să fii prin reîntruparea ta în Isus!

 

În Hristos, cu dragoste,

 

R. R. Soares

Rugăciune

Domnul fie cu tine!