Mesajul zilei

14/11/2017 - PĂSTRAȚI PENTRU ISUS HRISTOS

”Iuda, rob al lui Isus Hristos şi fratele lui Iacov, către cei chemaţi, care sunt iubiţi în Dumnezeu Tatăl şi păstraţi pentru Isus Hristos”

Iuda 1.1

De ce oare ne rătăcim și apoi, drept consecință, suferim ? Biblia ne învață că aceasta se întâmplă din cauza neînțelegerii biblice. Nu era la întâmplare faptul că Isus făcea totul drept; până la urmă, El cunoștea Cuvântul lui Dumnezeu și Îi păzea poruncile.

Pe vremea apostolatului Său pământean, Hristos a spus că, de fapt, greșim pentru că nu cunoaștem Scripturile, nici puterea sfântă (Matei 22.29). Este de necrezut, dar o asemenea afirmație, chiar de ieșea din gura Învățătorului nu impresiona.

În schimb, mulți așteaptă ca, printr-o magie, un înger să vină și Dumnezeu să le spună ce să facă. Numai că asta El făcuse deja! Însă, cine vrea să fie biruitor trebuie să analizeze ce este scris în Cartea Sfântă fiindcă în Ea se găsesc toate sfaturile de care avem nevoie pentru a reuși.      

Motivul succesului lui Isus în tot ceea ce făcea era deplina Sa dăruire față de Cuvântul Sfânt. El știa că făgăduințele consemnate acolo își aveau în Ființa Sa adresa corectă. Ori, de vom prețui Biblia la fel, vom avea o credință la fel de puternică și vom vedea cum puterea sfântă lucrează pentru noi.  

Profetul Osea a spus că poporul lui Dumnezeu piere din lipsă de cunoștință (Osea 4.6). El i-a învinuit pe preoți pentru faptul de a nu fi acordat atenție acestui lucru și, din această cauză, vor fi nimiciți. Este bine să luăm seama că am fost făcuți cu toții preoți (Apocalipsa 5.10). Așadar, a învinui pe altcineva pentru lipsa de cunoaștere înseamnă să greșim de două ori, căci, dacă cineva trebuie să poarte vina pentru asta, acest cineva nu este decât propria persoană. Trebuie să recurgem la Sfânta Scriptură, căci, astfel, vom fi de îndată călăuziți de Domnul.

Fratele meu, nu trebuie să disperi și nici să urmezi sfatul diavolului – asta numai dacă nu vei mai crede în Dumnezeu și nici nu-I vei mai sluji Lui. Aceasta este tot ceea ce Satana dorește să audă de la tine, pentru ca să poată termina lucrarea de nimicire, care, de departe o face cu credința ta. Trezește-te! Suntem îndrăgiți și iubiți în Tatăl, care răspunde mereu la toate rugăciunile Fiului Său. Așadar, ce oare ne mai lipsește?

Revelațiile lui Iuda nu se opresc aici. Ceea ce a mai spus acest autor – folosit pentru a scrie una dintre cele mai scurte cărți ale Bibliei, însă de mare importanță – este tot ceea ce avem nevoie pentru a nu-l mai lăsa pe vrăjmaș să ne atace : că suntem păstrați pentru Isus. Ce afirmație extraordinară ! Oare diavolul ar reuși să pătrundă chiar și în viața lui Hristos ? Bineînțeles că nu! Așadar, tot la fel, nu are puterea de a se atinge de noi – ce ar fi posibil numai dacă nu cunoaștem Scripturile și îi facem loc vrăjmașului.

Înainte de a pleca, Isus s-a rugat Celui Atotputernic: Când eram cu ei în lume, îi păzeam Eu în Numele Tău [...].  Dar, acum, Eu vin la Tine [...]. Nu Te rog să-i iei din lume, ci să-i păzeşti de cel rău (Ioan 17.12-15). Hristos a cerut Celui Preaînalt să-i cruțe pe ai Săi și, așadar, Tatăl – care răspunde mereu la rugăciunile preaiubitului Său Fiu – ne păstrează pentru Isus.

  

 

În Hristos, cu dragoste,

 

R. R. Soares

Rugăciune

Domnul să vă binecuvânteze!