Mesajul zilei

16/11/2017 - REALIZAREA CELUI MAI MARE PLAN

”La început, Dumnezeu a făcut cerurile şi pământul”

Geneza 1.1

Nimic nu exista. Atunci, Duhul lui Dumnezeu se mișca pe Pământ și Domnul, cu glasul Său puternic, a început să vorbească. Pe lângă planul Său minunat de creație, Cel Preaînalt Și-a realizat deja cel de-al doilea mare plan al Său și, pe vremea Sa, îl va realiza pe cel de-al treilea.

La începutul tuturor lucrurilor, pe lângă ceruri, Domnul a făcut Pământul care, deși creat de Cel Atotputernic, era pustiu și gol (Geneza 1.2). Îl putem compara cu viața omului care, deși L-a acceptat pe Isus și este ținta unei mari lucrări a puterii sfinte, are un cuget sărac și lipsit de cunoaștere. Cu toate acestea, odată cu trecerea zilelor, ascultând propovăduirea și văzându-L pe Cel Atotputernic lucrând, va dobândi cunoaștere prin Cuvântul Domnului care, încetul cu încetul, preface omul după chipul și asemănarea Celui Preaînalt.      

În momentul creării, a fost fundamental ca Duhul lui Dumnezeu să vină și să stea – sau, așa cum a fost tradus din ebraică, să se miște deasupra apelor, fapt ce poate fi comparat, de exemplu, cu ceea ce fac cloștile când stau pe ouă. Mișcându-se deasupra apelor, pământul, ce era până atunci pustiu și gol, a primit capacitatea de a face ceea ce gura Domnului a început să poruncească. Astfel, prin glasul puternic al lui Dumnezeu, încetul cu încetul, lumina și toate celelalte lucruri s-au întrupat.

Nu se știe cât timp Duhul lui Dumnezeu s-a mișcat deasupra apelor, dar, fără îndoială, această atitudine a făcut posibil ca scenariul creării să fie pregătit. Așadar, Creatorul a început crearea tuturor celorlalte lucruri. Cel mai bun dintre acestea a fost că acest glas – cât și însuși Domnul – nu s-a schimbat, ci are încă aceeași putere. Un om poate să treacă prin dificultăți foarte mari, încolțit de probleme ce aparent par a fi de nerezolvat, dar, de Îl ascultă pe Cel Atotputernic vorbind prin mijlocirea propovăduirii Cuvântului sau citirea Bibliei, și va crede, el va putea să primească lucrarea de care are nevoie. Aceasta fiindcă, în Cuvântul pe care Domnul ți-l trimite, există destulă putere pentru a realiza ceea ce Tatăl nostru ne vestește. Însă, fratele meu, trebuie să fii mereu atent la spusele lui Dumnezeu, căci El înfăptuiește exact ceea ce spune. Apoi, observă că tot ceea ce Tatăl crează este făcut cu desăvârșire.

Odată cu păcatul lui Adam, a luat ființă haosul, omul fiind astfel despărțit de comuniunea cu Creatorul său, rămânând într-o poziție în care vrăjmașul l-ar putea asupri. Însă, Dumnezeul nostru a început lucrul și a realizat cel de-al doilea mare plan al Său: mântuirea noastră. Astfel, acum toată lumea poate relua comuniunea cu Tatăl. Sub ungerea Sfântului Duh, ascultând Cuvântul lui Dumnezeu, primim autoritatea pentru a ne putea izbăvi de toate asupririle cele rele.                                          

Cel Preaînalt se pregătește pentru a realiza cel de-al treilea mare plan al Său: cea de-a doua venire a lui Isus și, în consecință, Judecata de apoi. Așadar, fratele meu, de ești foarte folosit de păcat, sau ești cuprins de suferință, ascultă glasul cel sfânt, ce are toată puterea pentru a te izbăvi!

 

 

În Hristos, cu dragoste,

 

R. R. Soares

Rugăciune

Domnul să vă binecuvânteze!