Mesajul zilei

18/11/2017 - DUMNEZEU VORBEȘTE CU AI SĂI

”Domnul a chemat pe Moise, i-a vorbit din cortul întâlnirii şi a zis”

Levitic 1.1

Dumnezeu Își cheamă mereu fiii, fiindu-le alături când sunt ispitiți, aducându-le scăparea. De aceea, trebuie să ascultăm de sfaturile sfinte și să ne lăsăm călăuziți de glasul Domnului, ce ne vorbește din cortul întâlnirii.

Tatăl ceresc ne atrage mereu atenția asupra lucrurilor bune pe care El le crează și ne avertizează asupra capcanelor pe care Satana ni le pune în față. Ori, nu putem să ne lăsăm intimidați când ne însușim ceea ce este al nostru, și nici să acționăm cu lașitate, fugind de vrăjmaș. În toate situațiile, trebuie să credem pentru ca Cel Preaînalt să poată lucra. Chiar acum, fratele meu, de vreun rău te afectează, oricare ar fi acesta, ridică-te în credință, reprimă tot răul și găsește-ți pacea în brațele Domnului.

Ceea ce nu trebuie să neglijăm este ajutorul pe care Cel Atotputernic ni-l oferă când ispitele ni se ivesc. De fapt, prin asemenea ispite, cu toții trecem la un moment dat – chiar și Isus în toate lucrurile a fost ispitit ca și noi (Evrei 4.15) – dar important este că, atunci când aceasta se întâmplă, Domnul ne ajută, aducându-ne scăparea. Așadar, a dori să faci pe nevinovatul și să spui că nu ești ispitit este deja un semn de cădere în ispita minciunii și ipocriziei.

Binecuvântați și biruitori sunt cei care ascultă de glasul Dumnezeului nostru, ce nu ar spune niciodată ceva neimportant fiilor Săi. Într-adevăr, taina tuturor celor care au biruit prin credință a fost faptul de a fi păzit poruncile Domnului. Avraam, de exemplu, și-a părăsit țara și s-a dus într-o altă țară îndepărtată (Geneza 12.1), unde, potrivit Celui Preaînalt, curge lapte și miere (Exod 3.8). Observă că, în citatul de la începutul acestui mesaj, Domnul i-a vorbit lui Moise din cortul întâlnirii. În cazul tău, fratele meu, cortul tău este lucrarea pe care El ți-a dat-o de făcut, înțelegerea ta despre sfânta voință. De acolo El vorbește. Așadar, nu da înapoi de la ceea ce ți-a fost dat ca misiune. Fii credincios chemării sfinte și vei vedea că Dumnezeul nostru îți va arăta inimii cele mai mari lucruri. Nu te lăsa doborât de nicio problemă și, nici de la depărtare, să nu cazi în ispita de a crede că Tatăl nu te-a auzit.

De asemenea, să nu nesocotești ceea ce îți este dat. Înțelegerea ta este foarte prețioasă și, în ceea ce ți-a fost revelat se află puterea de care ai nevoie pentru a învinge problemele zilnice. Încearcă să îndeplinești tot ceea ce Domnul spune. Nu-ți măsura vrăjmașul după mărimea  pe care pare să o aibă și nici după zgomotul pe care îl face. Amintește-ți că, în Hristos, ești mai mult decât biruitor (Romani 8.37) și că poți totul în Cel care te întăreşte (Filipeni 4.13).  

Taina este de a păzi Cuvântul lui Dumnezeu, ce ne luminează calea, căci cel ce umblă ziua, potrivit revelației ce i s-a dat din Ceruri, nu va cădea niciodată. Nu crea căi proprii pentru a îndeplini planul cel sfânt, ci fii înfăptuitorul a ceea ce îți este cerut de Sfânta Scriptură, prin mijlocirea căreia Dumnezeu vorbește mereu cu cel care este în El.  

 

În Hristos, cu dragoste,

 

R. R. Soares

 

Rugăciune

Domnul fie cu voi!