Mesajul zilei

24/11/2017 - A FOST UN OM

”Era un om din Ramataim-Ţofim, din muntele lui Efraim, numit Elcana, fiul lui Ieroham, fiul lui Elihu, fiul lui Tohu, fiul lui Ţuf, Efratit”

1Samuel 1.1

Expresia a fost un om are o mare forță spirituală pentru noi. Dumnezeu îi ridică pe oameni pentru a deveni ceea ce El le-a destinat. Însă, odată cu înmulțirea păcatelor, sunt oameni care se leapădă de propria ființă. Sărmanii! Viața pământească durează în jur de 70, 80 de ani... Unii reușesc să ajungă la o sută, dar puțini sunt cei care trec de această vârstă. De fapt, traiectoria noastră aici este foarte rapidă și, când ne așteptăm cel mai puțin, o părăsim. Însă, de am făcut voia Creatorului – sarcină pentru care am fost aduși pe această lume – vom trăi pentru totdeauna cu El întru veșnicie.

În fragmentul citat, am aflat povestea lui Elcana, un om ce avea două femei: una dintre ele era Penina, care, având mulți copii, râdea de Ana. Aceasta era cealaltă soție, care era stearpă, dar își dorea din tot sufletul să devină mamă. Atunci, cu mult curaj, s-a dus la templu și și-a pus o dorință Domnului: dacă El îi va da un copil băiat, acesta va fi uns pentru a lucra în slujba Domnului. Așadar, auzindu-i rugăciunea, Dumnezeu i-a dat binecuvântarea pe care și-o dorea atâta, iar Ana, ce nu a uitat să-și țină promisiunea, și-a dăruit fiul, Samuel, încă de mic, Domnului.      

Ana era cea iubită, cea preferată, însă stearpă. Chiar și așa, nu s-a dat bătută, ci a biruit folosindu-și credința. Fratele meu, puțin contează câți te respectă, te iubesc și te conving că lucrurile nu se întâmplă așa cum te aștepți. Tu nu poți accepta ca Cel Atotputernic să nu vină să te folosească așa cum a făcut cu atâția alții în trecut. Ceea ce El îți pune în inimă este ceea ce El vrea să facă pentru viața ta.

Samuel s-a născut pentru a ne arăta că planul sfânt se poate împlini în orice situație. A fost de ajuns ca Ana să-și deschidă sufletul - și profetul i-a dat binecuvântarea – pentru ca Samuel să vină pe lume. Tot la fel, nu renunța în a-ți cere izbânda și însuși ceea ce știi că este din voia Domnului. Există mereu o menire în tot ceea ce El ne inspiră să cerem. Şi cine ştie dacă nu pentru o vreme ca aceasta ai ajuns la împărăţie? (Estera 4.14).  

Dacă Samuel nu s-ar fi născut, revelația sfântă nu s-ar fi împlinit; în locul ei ar fi fost un hău. Fratele meu, nu lăsa să existe un hău în lucrarea lui Dumnezeu. Tu ai venit pe lume pentru a face ceva bun spre bucuria Domnului. Așadar, caută-ți prin El calea și fii smerit, onorându-L pentru faptul de a fi zămislit pe cineva atât de desăvârșit ca tine. Nu accepta să se spună că ai fost un simplu accident. Dumnezeu te-a călăuzit și te-a vegheat când nu erai decât o materie fără de trup, dăruindu-ți o parte din lucrarea Sa (Psalmi 139.16). El te-a păzit de multe nenorociri ce ți-au fi putut pune capăt zilelor. Însă, oare cu ce scop? Ca să fii bucuria Lui, un om după inima Sa. Când îți vei asuma cu hotărâre locul, vei avea o gândire dreaptă !  

 

În Hristos, cu dragoste,

 

R. R. Soares

 

 

Rugăciune

Domnul fie cu voi!