Mesajul zilei

26/11/2017 - SUNTEM EGALI CU TOȚII

”Împăratul David era bătrân, înaintat în vârstă; îl acopereau cu haine şi nu se putea încălzi. Slujitorii lui i-au zis: „Să se caute pentru domnul împăratul o fată fecioară; ea să stea înaintea împăratului, să-l îngrijească şi să se culce la sânul tău, şi domnul meu împăratul se va încălzi”

1 Împărați 1.1,2

Fără nicio îndoială, David era un om iubit de Dumnezeu, însă, deși toată viața a fost păzit de toate atacurile celui rău, Cel Preaînalt nu l-a ferit de bătrânețe. De fapt, acesta este un lucru pe care Cel Atotputernic nu a spus niciodată că-l poate face. Căci, ceea ce făgăduiește, El face, dar ceea ce nu poate făgădui nu se poate înfăptui.

Sunt oameni ce se roagă să nu treacă prin procesul morții; unii mai cer să li se îngăduie ceva timp pe Pământ, până la cea de-a Doua Venire a lui Isus. Fratele meu, pentru acest fel de rugăciune nu există răspuns sfânt. Astfel încât, pregătește-te, fiindcă noi toți vom îmbătrâni, fiind cu toții egali.

Potrivit textului biblic, regele David trebuia să fie încălzit, fiindcă era deja bătrân și înaintat în vârstă. Astfel, o fată fecioară, cu numele de Abisague, a fost aleasă pentru a îndeplini această sarcină. Poate multora li se va părea ceva nepotrivit, dar acesta era obiceiul acelor vremuri. Dacă cea aleasă era îngrijitoare, putea să-l îmbăieze pe rege sau să-i facă igiena personală și nimeni nu ar fi vorbit ceva de rău. Însă, cum problema era de a-l încălzi pe bătrânul David, mulți oameni se pot gândi la ceva legat de o moralitate îndoielnică. De ar fi fost în puterea vârstei, s-ar fi putut căsători cu ea și nimeni nu ar fi spus nimic.

Duhovnicește, când chemarea Evangheliei ”îmbătrânește” și nu produce efervescența spirituală la cei ce o aud, se obișnuiește ca o ”fecioară” – cineva neprihănit, de o frumusețe pură și cu credință sfântă, care să aibă puterea pentru a face lucrarea și răbdare pentru a veni în ajutorul celor în nevoi, pe lângă faptul de a se dărui cu totul Evangheliei – pentru ca cei îmbătrâniți în credință să se poată încălzi și trăi.   

În acele vremuri, tradiția era de a se alege o fecioară frumoasă pentru a-l încălzi pe rege. Tot așa, chiar și astăzi, Dumnezeu caută o astfel de ființă. Frumusețea fizică a lui Abisague exemplifică frumusețea duhovnicească pe care trebuie să o aibă cei ce slujesc Celui Preaînalt. Rânduiala din Evanghelie este că trebuie să dormi în brațele cuiva frumos pentru a fi ”încălzit”. Astfel, mulți vor fi cei care vor putea profita de puterea lui Isus. Domnul va aduce inspirație cuiva pentru a făptui ceva nou, ce va face din chemarea Sa răspuns la problemele fiecărei generații.

Fratele meu, era o problemă duhovnicească și, de aceea, regele nu o cunoștea. Nu a fost scris ca el să nu o mai poată cunoaște, ci să nu o facă. Pentru a nu exista păcate în lucrarea lui Dumnezeu, trebuie să ne considerăm cu toții evlavioși – dăruiți sfințeniei – pentru ca sfințiți și lucrând în slujba Domnului, să ducem celor rătăciți Buna-Vestire ce îi va încălzi duhovnicește.

 

În Hristos, cu dragoste,

 

R. R. Soares

Rugăciune

Domnul fie cu voi!