Mesajul zilei

28/11/2017 - PLANUL LUI DUMNEZEU

”Adam, Set, Enoş”

1 Cronici 1.1

Începutul primei cărți din Cronici amintește de vremurile în care Dumnezeu l-a creat pe om din colbul țărânei, după chipul și asemănarea Sa (Geneza 1). Teoria creată de știință, ce spune că ființa umană se trage din maimuță sau dintr-o ființă primitivă, este pură înșelăciune. Așa-numita teorie a evoluționismului nu s-a dovedit și nici nu se va dovedi vreodată adevărată, căci Cuvântul Creatorului se află la originea tuturor lucrurilor.

Prin Adam se începe seminția umană. De la începuturi, după păcătuire, primii soți au avut doi fii – Cain și Abel. Caim s-a lăsat amăgit de vrăjmaș și și-a ucis fratele. Pentru faptul de a fi comis prima omucidere, a fost blestemat și nu este amintit în scrierile sfinte ale umanității, ce ajunge până la cea de-a zecea generație, terminându-se cu Noe (Geneza 5.1-32). După Potop, Dumnezeu a reînceput popularea Pământului, dar problema a continuat, căci omul fără a se naște din nou începe să comită aceleași greșeli. Numai cu venirea lui Isus, cei care au credință reușesc să se elibereze de sub stăpânirea lui Satana și, astfel, să se bucure de o viață normală. 

Suntem cu toții frați și descindem din aceeași origine; astfel, odată cu moartea lui Hristos pe cruce în Calvar îndeplinim condițiile de a ne elibera de sub imperiul întunericului și de a face ca toată omenirea să fie conștientă de această înțelegere. În Isus începe cu adevărat seminția cea sfântă, ce nu va fi niciodată înrobită de vrăjmaș și patimile sale. Astfel, oricine trece prin noua naștere nu abuzează de propriul frate, fie că este de origine africană, asiatică, europeană sau indigenă. Culoarea pielii, înălțimea, cultura sau alte asemenea calificative nu pot fi folosite cu scopul de a descrimina pe cineva, căci toți oamenii sunt sânge din sângele nostru, lucrarea mâinilor lui Dumnezeu.

Drept este ca astăzi să luptăm pentru ca toată lumea să poată dobândi deplina cunoaștere a Adevărului. Nu există nimeni în toată lumea care să nu ne fie frate, căci cele trei ramuri originare ale seminției lui Noe s-au ramificat în mai multe. Cu toate acestea, vrăjmașul căruia îi place să distrugă, semănând intriga între oameni, a făcut în așa fel încât unii să se creadă superiori și, din această pricină, o mare parte din umanitate moare de foame, urându-se, furând, preacurvind și săvârșind tot felul de răutăți, totul din cauza unei minciuni rasiste inventate de diavol.

Trebuie să știi că Dumnezeu îi va răsplăti din plin pe cei care îi călăuzesc pe ceilalți întru calea mântuirii. Cuvintele lui Isus se vor împlini, iar cei care nu s-au născut din nou – nu au profitat de chemarea neprihănită a lui Dumnezeu – fiindcă nu au auzit-o, își vor petrece veșnicia în infern. De asemenea, cine s-a lepădat de rânduirea cea sfântă tot acolo va ajunge, și de aceea, fii înțelept, fratele meu, ajută-L pe Domnul să-Și îndeplinească menirea.        

 

În Hristos, cu dragoste,

 

R. R. Soares

Rugăciune

Domnul fie cu voi!